Zachte zoete en zoute donuts

Begin dus op tijd met het maken van deze heerlijke lekkernij. De donuts worden vervolgens gefrituurd, zoals het hoort. Na het frituren dip je ze even in de frosting en doe je er vervolgens de bacon crumble overheen. Door het plakkerige van de frosting blijft de bacon ook goed zitten en kun je dus gerust lekker weghappen.

Liever een gebakken donut? Probeer dan zeker de geboorte donuts uit.

Donuts
Totale tijd1 uur 30 minuten

Zachte zoete en zoute donuts

5 van 1 stem
Pin recept Printen

Ingrediënten

14 portie(s)

Donuts

  • 60 gr ongezouten boter
  • 4 tl bakpoeder
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • 1,5 tl zout
  • 200 gr kristalsuiker
  • 250 ml volle melk
  • 2 eieren
  • 500 gr bloem

Frosting

  • 14 plakken bacon
  • 60 gr boter
  • 120 ml pure ahornsiroop
  • 110 gr poedersuiker

Bereidingswijze: 

Donuts

  • Smelt de boter en zet apart
  • Roer de bakpoeder, nootmuskaat, het zout en de suiker samen in een kom. Meng er de gesmolten boter, melk en eieren door. Roer in vier delen de bloem erdoor. Dek de kom af met vershoudfolie en zet een nacht in de koelkast.
  • Rol het deeg de volgende dag uit tot een halve centimeter dikte.Verwarm de frituurpan of een grote pan et olie tot 180˚C.
  • Steek rondjes uit het deeg met een koeksteker of een groot glas. Voor het middelste rondje (het beroemde donutgaatje) kun je een borrelglaasje gebruiken.
  • Frituur de donuts 2 tot 3 minuten aan elke kant. Laat ze uitlekken op bakpapier.

Frosting

  • Bak de bacon krokant in een koekenpan of in de oven. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Verwarm de boter en ahornsiroop in een pan. Zodra dit samen is gesmolten roer je er de poedersuiker door.
  • Dan is het tijd om de donut af te maken! Dip de gefrituurde donut in de frosting. Verkruimel de uitgebakken bacon over de donuts.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Cheesecakeboek miljuschka
Mijn cheesecake

“Ik zag wel dat je naar m’n cheesecake”

Mijn jarenlange droom is eindelijk uitgekomen, mijn eigen cheesecakeboek. Ik heb maar liefst 18 jaar aan dit boek gewerkt. Wat je kan verwachten?

Meer dan 80 recepten en voor elke gelegenheid de perfecte cheesecake.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.