Brunch recepten

Wentelteefjesschotel recept

Samenvatting

  • Voorbereiden 10 min.
  • Bereiden 45 min.
  • P Aantal personen 6

Ingredienten

1 oud stokbrood of ander oud brood

6 eieren

400 ml melk

125 ml slagroom

2 eetlepels vanille extract

1 eetlepel kaneel

150 gram suiker

mespunt zout

1 grote goudreinet in blokjes gesneden

2 eetlepels lichtbruine basterdsuiker

3 eetlepels bloem

75 gram roomboter

Sharing is caring!

Wentelteefjes zijn heel lekker en ook nog eens makkelijk om te maken. Wil je jouw wentelteefjescreaties naar een nieuw level tillen? Ga dan eens aan de slag om deze wentelteefjesschotel te maken. Dit ovengerecht is super lekker en ook zeer origineel om aan anderen voor te schotelen.

Recept wentelteefjesschotel: bereidingswijze

Dit wentelteefjesschotel recept is iets moeilijker dan de normale bereidingswijze van wentelteefjes, maar eigenlijk nog steeds vrij simpel om te maken. Het duurt alleen wat langer voordat je schotel met wentelteefjes klaar is. De baktijd in de oven bedraagt namelijk 45 minuten. Heb je dus wat tijd over op een zondagochtend, kies dan eens voor dit heerlijke recept.

Je begint allereerst met het voorverwarmen van de oven op 175 graden. Meng vervolgens de melk, room, eieren, suiker, zout, kaneel en vanille door elkaar. Vet een flinke ovenschaal in met roomboter en doe het brood met de goudreinet in de ovenschaal. Giet hierover het eiermengsel. Meng de basterdsuiker, boter en bloem tot een kruim en verdeel dit over het brood. Tot slot zet je dit alles voor 45 minuten in de oven. Nu kun je heerlijk gaan genieten van deze wentelteefjesschotel.

Nog meer lekkers