Daar is die weer! Een gloednieuw, om je vingers bij af te likken, weekmenu. Heb jij ook zoveel zin om weer te beuken in de keuken? Here we go! Op het menu? Een gezonde, maar vooral overheerlijke pastinaaksoep met paprika is te vinden in dit weekmenu. Ook had ik weer eens zin in een lekkere lasagne, wie houdt er nou niet van? Maar dan met een gezonde en vegetarische twist: courgette lasagne! Voor wie er zin heeft in een verwarmende winterstoof moet snel naar beneden scrollen, die moet je maken! En dat is natuurlijk niet alles. Ik heb voor iedere dag een geweldig recept klaarstaan, en vergeet niet: zondag, bakdag! Wentelteefjes gevuld met witte chocolade en pistache… Deze wil je sowieso niet missen. Geniet van de week, en je eigen kook creaties!
Maandag – Pastinaaksoep met paprika en venkelolie
Maandag is voor mij, dé dag voor soep. Deze pastinaaksoep met de zoetheid van paprika en die heerlijke venkelolie is precies wat je nodig hebt om de week goed te starten. Makkelijk te maken, vol van smaak en super vullend. Serveer met een lekker stuk brood om in te dippen!
Dinsdag – Pompoen gnocchi met salieboter
Niks voelt meer als herfst dan een bord dampende pompoengnocchi. De zachte structuur van de gnocchi samen met de kruidige smaak van salieboter… hmmm, echt een feestje op je bord. Dit is comfort food op zijn best, zonder dat je er uren voor in de keuken hoeft te staan.
Woensdag – Courgette lasagne
Wie zegt dat lasagne zwaar moet zijn? Deze courgette lasagne is een lichte, gezonde variant die net zo lekker is als de klassieke versie. De courgette vervangt de pasta en geeft het gerecht een frisse, groenterijke twist. Perfect voor de woensdag, als je nog vol energie zit maar iets gezonds wilt eten!
Donderdag – Rundvleesstoof met worstjes
Donderdag is altijd een goede dag voor een stoofpotje. Deze rundvleesstoof met worstjes is precies wat je nodig hebt als de dagen korter en kouder worden. Je kunt ‘m rustig laten pruttelen terwijl je iets anders doet, en dan heb je aan het eind van de dag een bord vol rijke, intense smaken.
Vrijdag – Mediterraanse kip-linzenburger
Vrijdag is burger night! Niet zomaar een burger: dit is een Mediterraanse kip-linzenburger die je meeneemt naar de zon! De combinatie van sappig kipgehakt en voedzame linzen zorgt voor een verrassend lichte, maar toch vullende burger. De Mediterraanse kruiden zoals komijn, oregano en knoflook brengen meteen vakantiegevoelens naar boven waar we allemaal wel wat van kunnen gebruiken. Je kunt ‘m serveren op een lekker broodje, maar het is ook heerlijk met een frisse salade. Perfect om je werkweek mee af te sluiten en in het weekendgevoel te komen!
Zaterdag – Crunchy wrap met kipgehakt
Zaterdagavond is snackavond, en daar hoort deze crunchy wrap met kipgehakt bij! Denk aan een heerlijke knapperige buitenkant en een sappige, kruidige vulling van kipgehakt. Het lijkt op fastfood, maar dan zelfgemaakt én een stuk lekkerder (en gezonder). Dit is zo’n gerecht waar je geen genoeg van krijgt en waarbij iedereen om tafel blij is. Maak er gerust meerdere, want ze gaan sneller op dan je denkt. Serveer met een pittige saus of een frisse guacamole en je hebt een top gerecht voor een gezellige avond thuis met vrienden of familie.
Zondag – Gevulde wentelteefjes met pistache en witte chocolade
Op zondag mag het allemaal net iets decadenter. En wat is er nu beter dan je dag beginnen met wentelteefjes? Maar dan niet zomaar wentelteefjes… Nee, deze zijn gevuld met romige witte chocolade en knapperige pistache. Dit is echt een ontbijt waar je je vingers bij aflikt! Het is zo’n gerecht dat je op je vrije ochtend wilt maken en lekker op bed of aan een feestelijk gedekte tafel kunt eten. Een perfecte afsluiting van de week, en geloof me: hier scoor je punten mee bij iedereen die aanschuift!
Wat een heerlijke mix van verschillende recepten bij elkaar! Ik kan heel goed begrijpen dat jij nu al zin hebt in deze week. Laat je vooral niet afschrikken door de wat uitgebreidere recepten, want ik beloof je dat alles de moeite waard is. Eetsmakelijk!