De herfst is vorige week officieel begonnen! We kunnen de maand oktober alweer ruiken en ik heb een geweldig, nieuw weekmenu voor jullie samengesteld. Vol smaak en verrassingen, of je nu zin hebt in een verwarmende pompoen soep, een klassieke Italiaanse lasagne, of een waanzinnige perentaart, er is voor ieder wat wils. Hieronder vind je het heerlijke weekmenu waarmee je iedere dag een feestje op tafel kan neerzetten!
Maandag – Makkelijke pompoensoep
Om de week makkelijk en gezond te beginnen gaan we voor een heerlijke herfst soep. Deze pompoensoep is niet alleen lekker verwarmend, maar ook super simpel om te maken. Ideaal voor een drukke maandag, want binnen no-time staat hij op tafel. De zachte smaak van pompoen gecombineerd met wat pittige kruiden maakt dit gerecht hartverwarmend.
Dinsdag – Kip cordonbleu met Emmentaler en rauwe ham
Dinsdag wordt een dag voor klassiekers met een twist. Zelf kip cordon bleu maken is veel makkelijker dan je denkt, en zó veel lekkerder dan uit de supermarkt. Denk aan knapperige kipfilet gevuld met smeuïge Emmentaler en zoute rauwe ham. Een krokant jasje aan de buitenkant, een smeuïge verrassing vanbinnen. Serveer het met een frisse salade of een simpele aardappelpuree, en je hebt een diner waar iedereen blij van wordt. Het recept vind je hier!
Woensdag – Penne met broccoli en chorizo-notenkruim
Woensdag mag het iets pittiger! Deze penne met broccoli en chorizo is niet alleen lekker snel klaar, maar ook nog eens super smaakvol. De pittige chorizo geeft een heerlijke kick, terwijl de knapperige notenkruim een fijne textuur toevoegt. Broccoli erbij voor wat frisheid en je hebt een lekker gebalanceerd gerecht dat perfect past op een drukke doordeweekse dag.
Donderdag – Gele curry met vis, zoete aardappel en wortel
Op donderdag gaan we voor met deze gele curry vol groenten en heerlijke vis. De romige kokosmelk en de frisse kruiden geven deze curry een fantastische smaak, terwijl de zoete aardappel en wortel zorgen voor die zachte zoetheid. Ideaal als je zin hebt in iets lichts, maar toch vullend. Bovendien kun je er makkelijk wat extra groenten aan toevoegen als je daar trek in hebt!
Vrijdag – De ultieme lasagne
Vrijdag is het tijd om het weekend goed in te luiden met mijn ultieme lasagne. Dit gerecht is pure comfortfood: laag na laag van verse lasagnebladen, een rijke tomatensaus, kruidige gehaktvulling en natuurlijk een romige bechamelsaus. En laten we de gesmolten kaas niet vergeten – die is gewoon onmisbaar! Deze lasagne is perfect om van tevoren te maken, zodat je na een drukke werkweek alleen nog maar hoeft te genieten van een bordje heerlijkheid.
Zaterdag – Pizza bianca: zuurdesempizza met parmaham
Ook zoveel zin in pizza? Deze keer maken we geen standaard pizza, we gaan voor een pizza bianca, oftewel een pizza zonder tomatensaus. Op een knapperige zuurdesembodem komt een romige laag van mascarpone en mozzarella, en daaroverheen komt de heerlijke, zoute smaak van parmaham. Het frisse van rucola en een scheutje olijfolie maken het helemaal af. Deze pizza is net even anders, maar gegarandeerd een hit op de zaterdagavond. Genieten met een glas wijn erbij!
Zondag – Perentaart
Het is tijd voor een zoete afsluiter van de week met mijn heerlijke perentaart. Deze taart is écht herfst op je bord: sappige stukjes peer in een zachte, kruidige vulling van amandelspijs, met een knapperige bodem. Het is de perfecte taart om te maken op een luie zondag, en hij ruikt ook nog eens fantastisch als hij in de oven staat. Serveer de taart warm met een bolletje vanille-ijs of een toef slagroom, en je hebt een ultiem verwenmoment. Perfect voor bij een kopje thee of koffie!
Deze week is er echt voor ieder wat wils. Geniet van lekker eten en tot volgende week!