Een nieuwe week, betekent nieuwe kookinspiratie! In dit weekmenu neem ik je mee langs wereldse smaken, natuurlijk ultiem comfortfood en een zoete afsluiter voor het weekend, want zondag = bakdag! Van een Mexicaanse kip fajita traybake tot een stroopwafel cheesecake waar je spontaan verliefd op wordt. Alle gerechten zijn makkelijk te maken, bomvol smaak en perfect om je gezin of vrienden mee te verrassen. Let’s go!
Maandag – Kip fajita traybake met soft taco’s

We trappen de week af met een feestje uit de oven. Deze kip fajita traybake is alles wat je wil op een drukke maandag: weinig werk, veel smaak. Je legt kip, paprika en ui op een bakplaat, schuift ‘m in de oven en in no time heb je een Mexicaans tafereel op tafel. Vul je soft taco’s met de juicy kip en knapperige groente, top af met wat crème fraîche en koriander en je hebt een maaltijd waar iedereen blij van wordt. Ideaal voor de drukke maandag!
Dinsdag – Koreaanse fried chicken bowl

Op dinsdag gaan we voor comfort in een kommetje. Deze Koreaanse fried chicken bowl is krokant en een klein beetje spicy. De stukjes kip zijn crunchy vanbuiten, zacht vanbinnen en overgoten met een lekker sausje waar je spontaan je vingers bij aflikt. Combineer dat met rijst, frisse groente en wat sesamzaadjes. Perfect voor wie doordeweeks een snelle maar oh zo lekkere maaltijd wil.
Woensdag – Pasta ovenschotel met broccoli

Woensdag is ovenschotel-dag! Deze pasta ovenschotel met broccoli is het ultieme gerecht en ideaal voor gezinnen. Romige saus, zachte pasta, een goede dosis kaas en natuurlijk een flinke portie broccoli, zo komt iedereen aan z’n trekken. Het fijne? Je zet de ovenschaal op tafel en iedereen kan zelf opscheppen. Dit soort maaltijden zijn mijn persoonlijke redmiddel op drukke doordeweekse dagen.
Donderdag – Rendang van pulled kippendij

Op donderdag trekken we de smaakexplosies nog wat verder door met een Indonesische klassieker in een verrassend jasje: rendang van pulled kippendij. Langzaam gegaard, vol kruiden en helemaal juicy. Dit gerecht heeft die diepe, rijke smaken waar je gewoon nooit genoeg van krijgt. Lekker met rijst en een frisse komkommersalade. Zo’n maaltijd waar je tafel stil van wordt….
Vrijdag – Biefstuk met balsamicojus en bloemkool-aardappelpuree

Vrijdag = vlammen! We sluiten de werkweek af met een chique dinerwaardig gerecht: biefstuk met balsamicojus en bloemkool-aardappelpuree. Sappige biefstuk, een rijke jus die precies de juiste zoet-zuur balans heeft en een romige puree met bloemkool die net dat extra’s geeft. Dit gerecht is ideaal om jezelf even te trakteren op een beetje luxe. Want hé, dat heb je verdiend na een drukke week!
Zaterdag – Big Mac taco’s

Weekend vibes! Op zaterdag mag het makkelijk, fun en een beetje wild. Ja, je leest het goed, we gaan voor: Big Mac taco’s! Alles wat je zo lekker vindt aan de iconische burger, maar dan in een taco-jasje. Knapperige taco’s gevuld met sappig gehakt, augurk, sla, kaas en natuurlijk die speciale saus. Een gegarandeerde hit bij groot en klein. Perfect voor een zaterdagavond met vrienden, biertje erbij en smullen maar.
Zondag – Stroopwafel cheesecake

We sluiten dit weekmenu af met een zoete knaller van jewelste: stroopwafel cheesecake. Romig, karamelachtig en ultiem Hollands. Deze taart is een ode aan de stroopwafel en maakt je zondag meteen tien keer gezelliger. Ideaal voor bij de koffie, als dessert na een etentje of gewoon omdat je zin hebt in iets HEEL lekkers. Want zeg nou zelf: een week zonder cheesecake is eigenlijk geen echte week, toch?
Dat was het weekmenu alweer. Hopelijk heb je ervan genoten en weer wat nieuws uitgeprobeerd!