Weekmenu week 31

Het plannen van maaltijden voor de hele week kan een uitdaging zijn, vooral als je rekening moet houden met de verschillende smaken en voorkeuren van het gezin. Maar met een beetje creativiteit en organisatie is het mogelijk om een smakelijk en gevarieerd weekmenu samen te stellen dat iedereen zal waarderen. Deze week deel ik weer een inspirerend weekmenu voor comfort food, klassiekers en verrassende nieuwe gerechten.

Maandag – De lekkerste groene salade ooit met kruidenyoghurt-dressing

De lekkerste groene salade ooit – met kruidenyoghurt-dressing

Start de week goed met een frisse en voedzame salade. Deze groene salade zit boordevol smaakvolle ingrediënten zoals avocado, komkommer, rucola en verse kruiden. De romige yoghurtdressing met knoflook en citroensap maakt het helemaal af. Serveer de salade als lichte maaltijd of als bijgerecht bij gegrilde kip of vis.

Dinsdag – Traybake met zoete aardappel en feta

Traybake met zoete aardappel en feta

Traybakes zijn ideaal voor drukke doordeweekse avonden. Gooi alle ingrediënten op een bakplaat, schuif in de oven en klaar! Deze versie met geroosterde zoete aardappel, kerstomaatjes en feta is heerlijk kruidig en vullend. Werk af met een snuf chilipoeder en verse peterselie voor extra pit. Lekker met stokbrood of rijst.

Woensdag  – Traybake met zoete aardappel en feta

Aziatische kippensoep

Aziatische kippensoep met noedels is een heerlijke en voedzame maaltijd die eenvoudig te bereiden is. Deze soep combineert malse stukjes kip met verse groenten zoals wortel, paksoi en lente-ui in een krachtige bouillon op basis van kippenbouillon. De toevoeging van noedels zoals rijstnoedels of eiermie maakt het gerecht extra vullend.

Door het gebruik van typisch Aziatische smaken zoals gember, knoflook, sojasaus en sesamolie krijgt de soep een unieke en smakelijke twist. Garneer de soep eventueel met verse koriander en een schijfje limoen voor extra frisheid. Deze kippensoep is niet alleen lekker, maar ook gezond en binnen 30 minuten op tafel te zetten.

Donderdag – Pasta carbonara taart

Pasta carbonara taart

Geef je pasta carbonara een onverwachte draai met deze heerlijke pasta carbonara taart. Met een krokante bodem en een romige vulling van spaghetti, spek, ei en Parmezaan is het een ware smaaksensatie. Deze pasta carbonara taart is ideaal om te serveren bij een gezellig etentje of als je gewoon zin hebt in ultiem comfortfood. Maak het gerecht af met een frisse groene salade voor een perfect gebalanceerde maaltijd. Wedden dat je gasten om meer vragen?

Vrijdag – Mediterrane Quinoasalade uit de Airfryer

Mediterrane Quinoasalade 1

Begin het weekend goed met een heerlijke en voedzame Mediterrane quinoasalade. Quinoa uit de airfryer is in een handomdraai klaar en heerlijk krokant. Meng de quinoa met geroosterde paprika, courgette en rode ui voor een kleurrijke en smakelijke salade. Verkruimel er wat feta overheen en voeg wat olijven toe voor extra smaak. Maak de salade af met een frisse citroendressing.

Deze quinoasalade is ook lekker met gegrilde halloumi of kip erbij, voor wie wat extra eiwitten wil. Kortom, een makkelijk, gezond en smaakvol gerecht dat perfect is voor een zomers weekend. Geniet ervan!

Zaterdag – Vitello tonato

Vitello tonato min

Een klassieker uit de Italiaanse keuken die altijd goed scoort: Vitello tonato. Malse plakjes gebraden kalfsvlees geserveerd met een romige tonijnsaus, kappertjes en rucola. Het vlees kun je van tevoren bereiden en koud serveren. De tonijnsaus maak je makkelijk in de keukenmachine. Een stijlvol gerecht dat zich goed leent voor een diner met gasten.

Zondag – DiscoDip passievrucht meringue koeken

discodip meringue koeken

Sluit de week feestelijk af met deze spectaculaire DiscoDip koeken. Krokante meringues gedoopt in gesmolten witte chocolade en discodip voor een vrolijk effect. Maak de meringues zelf of koop ze kant-en-klaar. Vul de koeken met een frisse passievrucht-roomvulling en serveer als dessert of traktatie bij de koffie.

Met dit gevarieerde weekmenu zit je nooit verlegen om inspiratie in de keuken. Of je nu zin hebt in pasta, burgers, vis of taart – voor elke dag is er wel een passend gerecht. De recepten zijn toegankelijk en makkelijk aan te passen aan jouw wensen. Kook je mee deze week?

Door slim vooruit te plannen en boodschappen te doen bespaar je tijd en geld. Maak een lijst van de benodigde ingrediënten en kijk wat je al in huis hebt. Kook grotere porties zodat je restjes overhoudt voor de lunch of om in te vriezen. Zo hou je het leuk en relaxed in de keuken.

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.