Binnen 30 minuten op tafel weekmenu week 25

Oké mensen, heb je weinig tijd maar wel veel trek? Dan is dit jouw nieuwe lievelingsmenu! Deze week gaan we voor snel, simpel en superlekker. Geen uren in de keuken staan, maar wel elke dag een bord waar je hart sneller van gaat kloppen. Van oldschool stamppot tot een romige pasta met truffel, van cheesy lasagne uit één pan tot een burger waar je je vingers bij aflikt. En zondag… een verkoelende zoete traktatie.

Maandag – Andijviestamppot met spekjes

andijviestamppot met spekjes

We beginnen de week met een gouwe ouwe. Deze andijviestamppot met spekjes is precies wat je nodig hebt op een drukke maandag: warm, hartig en binnen 20 minuten op tafel. Lekker ouderwets, maar dan met een twist. Wil je ‘m vega maken? Vervang de spekjes door gerookte tofu of notenkruim. Comfort op z’n best! 

Andijviestamppot met spekjes

Dinsdag – Traybake omelet met gegrilde paprika

Traybake omelet miljuschka

Deze traybake omelet is je nieuwe favoriete snelle maaltijd. Alles op één bakplaat, hup de oven in, klaar! Gegrilde paprika, ei, kaas… het is basically een frittata, maar dan lui en lekker. Perfect met een frisse salade erbij. Je keuken blijft netjes en je buik wordt blij. Win-win dus. 

Traybake omelet met gegrilde paprika

Woensdag – Romige tagliatelle met truffel

Romige tagliatelle met truffel

Het is woensdag, de week is op de helft, dus we verdienen iets chics. Deze tagliatelle met truffel is snel klaar maar smaakt alsof je bij een Italiaanse trattoria dineert. Romig, rijk en zo klaar in 15 minuten. Serveer met een goed glas wit (of een sparkling spa) en je bent voor even op vakantie in Toscane.  

Romige tagliatelle met truffel

Donderdag – Risotto met zalm en doperwten

Risotto met zalm en erwten

Donderdagavond = tijd voor soulfood. Deze risotto met zalm en doperwten is romig, fris en voedzaam. En guess what: met een paar slimme trucjes is ‘ie zó klaar, zonder dat je 100 keer hoeft te roeren. Lekker met citroenrasp en verse kruiden. Alsof je fancy eet, maar gewoon in je joggingspak. 

Risotto met zalm en doperwten

Vrijdag – Cheesy eenpans lasagne

MicrosoftTeams image 6

Vrijdag is lasagnedag, maar dan zonder die stapel werk. Deze eenpans lasagne is cheesy, messy en geweldig. Geen ovens, geen lagen, gewoon alles in één pan en klaar ben je. Kinderen blij, jij blij, de afwas blij. Serveer met een glas rode wijn of een fris drankje en je weekend begint met een knal. 

Cheesy eenpans lasagne

Zaterdag – Pulled pork burger met crispy onion rings

Pulled pork burger met crispy onion rings

Zaterdag = cheatday zonder spijt. Deze pulled pork burger met knapperige uienringen is comfortfood in overdrive. Perfect voor een filmavondje, een etentje met vrienden of gewoon omdat je het verdient. Slow cooked, maar jij hoeft er niks voor te doen (want kant-en-klaar pulled pork mag ook). Smakelijk, smeuïg, sensationeel. 

Pulled pork burger met crispy onion rings

Zondag – Surinaams schaafijs – lekker verfrissend

Surinaams schaafijs

Als er iets helpt om je een beetje af te koelen op een hete dag is het wel dit Surinaamse schaafijs. Helemaal mooi, het is binnen 10 minuten gemaakt.

Surinaams schaafijs – lekker verfrissend

En dat was ‘m alweer, je snelle week vol grootse smaken. Geen stress, geen ingewikkelde ingrediënten, gewoon lekker eten dat je met liefde op tafel zet. Of je nou met het hele gezin eet of solo op de bank ploft: je verdient elke hap.

En hé, onthoud: snel koken hoeft niet saai te zijn. Sterker nog… het is vaak het allerlekkerst. Dus blijf genieten, blijf koken en blijf vooral jezelf verwennen.

Cheesecakeboek miljuschka
Mijn cheesecake

“Ik zag wel dat je naar m’n cheesecake”

Mijn jarenlange droom is eindelijk uitgekomen, mijn eigen cheesecakeboek. Ik heb maar liefst 18 jaar aan dit boek gewerkt. Wat je kan verwachten?

Meer dan 80 recepten en voor elke gelegenheid de perfecte cheesecake.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.