Weekmenu week 24

Deze week staat er weer een verrassend menu op jou te wachten. Vis, vlees en vega, ik heb er allemaal aan gedacht. Deze week kies ik voor een reis rond de wereld. Ben je benieuwd naar mijn nieuwe weekmenu? Lees dan snel verder en laat je verrassen door deze wereldse lekkernijen.

Maandag – Tomatensoep

tomatensoep

Kickstart je week met een goddelijke tomatensoep, maar dan op z’n Miljuschka’s. We gaan voor smaak, een romige swirl en natuurlijk een twist. Deze soep is je geheimen wapen tegen de Monday blues. Serveer met een knapperige toast en je bent helemaal klaar voor deze week. Mijn tomatensoep is allesbehalve simpel. Ik boost ‘m met een shot vodka voor een extra punch. Klinkt gek, maar geloof me, het werkt als een malle. De alcohol verdampt tijdens het koken, maar de smaak blijft achter. Samen met verse kruiden en een dot crème fraîche is dit soepje onweerstaanbaar. Trust me, na één slok ben je hooked!

Dinsdag – De ultieme lasagne

De ultieme lasagne

Dinsdag, ook wel bekend als lasagne-dag! Want waarom ook niet, elke dag is een goed excuus voor een lekker bordje comfort food. En dan hebben we het natuurlijk over de ultimate lasagne! Lagen vol smaak, kaas for days en het ultieme comfort food is gemaakt. Oh yes, dit is precies wat je nodig hebt na een drukke dinsdag. Mijn lasagne recept is fool-proof en gegarandeerd een winner aan tafel. We gaan voor een classic bolognese ragu, maar dan met een twist. Ik voeg altijd wat extra kruiden toe voor die smaakexplosie in je mond. De truc voor de ultieme lasagne? Veel dunne laagjes! Zo krijg je in elke hap alle smaken. En dan de kaas… Mozzarella, Parmezaan, ricotta – I got you covered. 

Serveer een royale portie met een frisse salade ernaast en je hebt een meal om je vingers bij af te likken. Schuif aan en enjoy jouw well-deserved dinsdag lasagne. Buon appetito! 

Woensdag – Eenpansstoof met kabeljauw

eenpansstoof met kabeljauwchorizokikkererwten

Midweek visdag, iemand? Deze eenpansstoof met kabeljauw is makkelijk te maken. Lekker veel groenten, een sausje dat smaakt naar meer en natuurlijk de star of the show: zalige, malse kabeljauw. Healthy en hearty tegelijk, dat is pas slim koken. Wedden dat jij hier fan van wordt? 

Met dit recept tover je in no-time een voedzame maaltijd op tafel die de hele family aanspreekt. Verspil geen tijd met afwassen, want alles gaat gewoon in één pan. Meer quality time voor jou! De combinatie van kabeljauw, groenten en kruiden is om je vingers bij af te likken. Dit wordt jouw nieuwe go-to visrecept. Dus, waar wacht je nog op? Tijd om die pan te pakken en je inner chef los te laten. 

Donderdag – Saté ayam met pittige pindasaus en atjar ketimoen

Saté ayam met pittige pindasaus en atjar ketimoen

Tijd voor een tripje naar de Indonesische keuken met mijn versie van saté ayam. Ik marineer sappige kippendijen in een mix van exotische smaken en grill ze tot perfectie. De smaakmaker? Mijn homemade pindasaus met een pittige twist! Serveer met een frisse atjar ketimoen ernaast en je hebt de beste combo. Dus prik die kippendijen aan je satéprikkers en fire up the grill. Deze saté ayam is klaar om je smaakpapillen te veroveren

Vrijdag – Hartige ontbijtbowl met halloumi

Hartige ontbiijtbowl

Deze hartige ontbijtbowl is de bomb om je dag mee te kickstarten. Ik heb ‘m gevuld met gegrilde halloumi, spinazie, zoete cherrytomaten, romige avocado en een eitje dat precies lang genoeg heeft gekookt. Healthy, lekker én voedzaam – wat wil je nog meer? Met deze smaakexplosie hoef je tot de lunch geen snack meer aan te raken. Promise! Het geheim? De gegrilde halloumi. Dat is gewoon een feestje in je mond. En je weet: ik ben altijd in voor een feestje!

Zaterdag – Quinoa salade met halloumi, pecannoten en radijs

Quinoa salade met halloumi

Heb je zin in een kickass salade op je vrije zaterdag? Dan is deze quinoa salade met halloumi, pecannoten en radijs echt iets voor jou! Ja, weer halloumi, want die hadden we nog over. De gegrilde halloumi geeft een heerlijke bite, terwijl de knapperige pecannoten zorgen voor een lekkere crunch. En dan heb je ook nog de frisse radijs en kruiden die de boel lekker oppeppen. Deze salade is niet alleen healthy, maar ook gewoon mega lekker. Dus waar wacht je nog op? Aan de slag en rocken maar met die salade! Het is tenslotte weekend, dus tijd om jezelf te verwennen met een bowl vol smaak en goodness. Eet smakelijk!

Zondag – Granola taart recept

Granola taart

Wakey wakey, rise and shine! Zondag en dat betekent: tijd voor een lekker ontbijtje. Maar waarom zou je kiezen tussen ontbijt en toetje, als je ze ook kan combineren? Ik present to you: de granola taart! Een krokante granola bodem, romige vulling en vers fruit on top. Klinkt good, toch?

Deze taart is echt perfect voor je de zondag. Snijd een lekker groot stuk af, zet een vers bakkie koffie en enjoy! Je hebt het verdiend na een lange week. En het beste? Deze taart is ook nog eens een stuk gezonder dan een normale taart, dankzij de granola. Dus je kan er met een gerust hart nog een stukje extra van nemen. Sharing is caring, maar in dit geval: treat yourself! Dus waar wacht je nog op? Tijd om de keuken in te duiken en deze granola goodness te maken. 

Nou lieve mensen, dat was ‘m weer voor deze week. Ik hoop dat jullie net zo excited zijn als ik om deze heerlijke gerechten te maken. Laat me weten wat jouw favoriet is. Tot volgende week, happy cooking!

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.