Weekmenu week 14

Categories: Receptbundels

Deze week staat er weer een verrassend menu op jou te wachten. Vis, vlees en vega, ik heb er allemaal aan gedacht. Deze week kies is voor een reis rond de wereld. Ben je benieuwd naar mijn nieuwe weekmenu? Lees dan snel verder en laat je verrassen door deze wereldse lekkernijen.

Maandag – Quiche met geroosterde spruiten en blauwe kaas

Quiche met geroosterde spruiten en blauwe kaas

Pasen! Wat hoort daar bij? Eieren! Of in deze vorm, een quiche. Deze lekkere quiche met geroosterde spruiten en blauwe kaas kun je al eerder voorbereiden en het is gewoon heel erg lekker! Deze kleine groene kooltjes zijn al eeuwen oud en komen uit het Middellands Zeegebied. Van oorsprong heten ze Choux de Bruxelles. Daar is ook weer de bekende Amerikaanse naam Brussels sprouts vandaan gekomen. Probeer jij het uit?

Dinsdag – Lamskoteletjes met een kruidenkorstje en een cannellinibonen-salade

Lamskoteletjes met cannellinibonen-salade

Zo lekker heb je lamskoteletjes nog nooit gegeten! Je bedekt het malse lamsvlees met een krokant kruidenkorstje en serveert de lamskoteletjes met een zomerse cannellinibonen-salade. Pfoe! Het is een klassieker in de Toscaanse keuken, ik ben er weg van!

Woensdag – Mediterrane linzensoep

Mediterrane linzensoep

Op woensdag zet ik vaak een soepje op tafel. Lekker makkelijk en snel! Dit keer ga ik voor een goed gevulde soep: Mediterrane linzensoep. In deze keuken worden kruiden en specerijen, die ik ook in deze linzensoep gebruik, groots gevierd. Het gerecht is een buitengewoon goede smaaksensatie bij elke hap die je neemt. Enne: helemaal vegan!

Donderdag – Portugese gamba’s met knoflookbrood

Portugese gambas uit de Airfryer

Geen garnalen fan omdat je altijd zo moet pielen? Dan word je het nu. Garnalen, gamba’s, whatever you want to call them: ze zijn onweerstaanbaar lekker op z’n Portugees. Daarnaast kun je ze met bijna alles combineren: aardappelen, pasta, brood of gewoon uit het vuistje. Dit keer ga ik voor Portugese gamba’s met knoflookbrood.

Vrijdag – Entrecote met Chinese coleslaw

Entrecote met Chinese coleslaw

Een mals stuk entrecote met een crunchy coleslaw van Chinese kool: het is een maaltijd om van te houden. Entrecote is een biefstuk met een randje vet, uit de rug van een rund. Omdat de rug van een koe weinig beweging krijgt, is het een heel mals stuk vlees. Ik marineer het, bak het en serveer het met een smaakvolle Chinese kool die ik op smaak breng met sojasaus, sesamzaad en azijn. I love it!

Zaterdag – Focaccia met ‘nduja en ricotta

foccacia

Deze zaterdag ga ik voor focaccia! Wist je dat ik deze focaccia met ‘nduja en ricotta misschien nog wel lekkerder vind dan pizza. Ik gebruik namelijk een fantastische smeerbare Italiaanse worst. Deze keer laat ik hem versmelten met ricotta op een mini-focaccia. Zelf focaccia maken is trouwens een fluitje van een cent. Dus, ik zeg: “Doen!” Wat eet je erbij? Een lekkere pasta natuurlijk. Ik ga vandaag voor deze snelle topper met pesto

Zondag – Roze panna cotta met witte chocolade

rode panna cotta met witte chocolade

Deze zondag ga ik voor een spectaculair gekleurd dessert: roze panna cotta met witte chocolade. Door het toevoegen van bietenpuree geef ik deze panna cotta een verfijnde smaak. Daarna maakt de witte chocolade deze smaaksensatie helemaal af. Het is een super makkelijk recept om te maken. Succes is verzekerd!

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.