

Vistaco’s met avocado-mangosalsa
Ingrediënten
- 800 g kabeljauw
- sap van 1 limoen
- 1 rode peper fijngesneden
- snuf cayennepeper
- 4 el olijfolie
- 16 kleine maistortilla’s
- 40 g koriander
- Mexicaanse chilisaus of tabasco
- 1 limoen in parten
Voor de salsa
- 1 mango in blokjes
- 2 avocado’s in blokjes
- 1 kleine rode ui fijngehakt
- rasp en sap van 1 biologische limoen
Bereidingswijze:
- Snijd de kabeljauw in stukken van 3-4 cm. Doe ze in een kom met het limoensap, de rode peper, cayennepeper en 2 eetlepels olijfolie, breng op smaak met zout en peper en laat minimaal 15 minuten marineren. Verwarm intussen de oven voor tot 150 ºC (hetelucht 140 ºC). Verwarm de tortilla’s in een droge, hete koekenpan. Verpak ze in aluminiumfolie en houd ze warm in de oven.
- Meng alle ingrediënten voor de salsa in een kom en breng op smaak met zout en peper.
- Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de stukken kabeljauw een paar minuten per kant licht goudbruin. Het best is om dit in twee delen te doen zodat de pan niet overvol raakt. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Zet alles op tafel en laat iedereen zijn eigen taco samenstellen: vul de warme taco's met spicy kabeljauw, frisse salsa, verse koriander, een beetje chilisaus of tabasco, een kneepje limoen én klaar!

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.
