Haring met ui in roomsaus

De smaakcombinatie van haring, ui en room. Simpel maar geniaal

Wat maakt haring met ui in roomsaus zo onweerstaanbaar? De fris-zoute smaak van de haring wordt prachtig verzacht door de romige saus, terwijl de ui zorgt voor een licht pittige en zoete noot. Dit zorgt voor een uitgebalanceerd gerecht dat je keer op keer wil eten. De romige textuur maakt het heerlijk om te combineren met knapperig brood of aardappelpuree.

Haring = superfood!

Nog een pluspunt van dit gerecht? Haring is supergezond! Het zit bomvol omega-3 vetzuren, die je hart en hersenen een flinke boost geven. En met vitamine D en eiwitten zit je ook meteen gebakken. Dus je eet niet alleen lekker, maar ook bewust. Hoe fijn is dat?

Zo zet je deze haring met ui in roomsaus makkelijk op tafel

Geen stress, dit gerecht maak je in een handomdraai klaar. Je fruit de ui rustig aan in een beetje boter, daarna komt de room erbij en even laten pruttelen. Dan de haring erbij, zachtjes mee laten warmen en klaar ben je. Easy does it, maar het resultaat is wauw! Serveer het met knapperig brood om de saus lekker mee op te dippen, ik zeg: genieten!

Haring met ui
Totale tijd2 uur

Haring met ui in roomsaus recept

3.60 van 5 stemmen
Printen

Ingrediƫnten

4 portie(s)

Ingrediƫnten

  • 500 ml witte wijnazijn
  • 2 el zout
  • 220 g kristalsuiker
  • 1 el zwarte peperkorrels
  • 1 el mosterdzaad
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 witte uien
  • 4 haringen
  • 300 g zure room
  • Bosje dille
  • Versgemalen zwarte peper

Benodigheden

  • Schone glazen afsluitbare pot

Bereidingswijze: 

Instructies

  • Plet de knoflookteentjes en snijd de uien in ragfijne reepjes. Laat de azijn met de specerijen, suiker en zout circa 15 minuten zachtjes koken in een pannetje.
  • Neem een schone glazen pot en doe hier de uien in. Giet het mengsel uit het pannetje over de ui heen. Laat afkoelen. Sluit daarna af en zet minimaal 2 uur weg in de koelkast.
  • Snijd de haringen elk in drie stukken en leg deze in een schaal. Hak de dille fijn. Leg de ingemaakte uien erop, giet de zure room erover en maak af met wat gehakte dille en zwarte peper.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Meer over Miljuschka

Cheesecakeboek miljuschka
Mijn cheesecake

ā€œIk zag wel dat je naar m’n cheesecakeā€

Mijn jarenlange droom is eindelijk uitgekomen, mijn eigen cheesecakeboek. Ik heb maar liefst 18 jaar aan dit boek gewerkt. Wat je kan verwachten?

Meer dan 80 recepten en voor elke gelegenheid de perfecte cheesecake.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.