Vis recepten

Dit recept valt onder

Haring met ui in roomsaus recept

Samenvatting

  • Thema Fishy Friday
  • Aantal personen 4

Ingredienten

500 ml witte wijnazijn

2 el zout

220 g kristalsuiker

1 el zwarte peperkorrels

1 el mosterdzaad

2 laurierblaadjes

2 witte uien

4 haringen

300 g zure room

Bosje dille

Versgemalen zwarte peper

Benodigheden

Schone glazen afsluitbare pot

Sharing is caring!

Recept Haring met ui in roomsaus: bereidingswijze


Ik ben dol op haring. Zo uit de ton, schoongemaakt, met uitjes en zuur. Een ander lekker recept met haring is die in roomsaus met ui. Op en top Hollands.

Plet de knoflookteentjes en snijd de uien in ragfijne reepjes. Laat de azijn met de specerijen, suiker en zout circa 15 minuten zachtjes koken in een pannetje.

Neem een schone glazen pot en doe hier de uien in. Giet het mengsel uit het pannetje over de ui heen. Laat afkoelen. Sluit daarna af en zet minimaal 2 uur weg in de koelkast.

Snij de haringen elk in drie stukken en leg deze in een schaal. Hak de dille fijn. Leg de ingemaakte uien erop, giet de zure room erover en maak af met wat gehakte dille en zwarte peper.

Haring met ui in roomsaus

Haring met ui in roomsaus

Aantal personen: 4

Ingrediënten

  • 500 ml witte wijnazijn
  • 2 el zout
  • 220 g kristalsuiker
  • 1 el zwarte peperkorrels
  • 1 el mosterdzaad
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 witte uien
  • 4 haringen
  • 300 g zure room
  • Bosje dille
  • Versgemalen zwarte peper

Benodigheden

  • Schone glazen afsluitbare pot

Instructies

    Plet de knoflookteentjes en snijd de uien in ragfijne reepjes. Laat de azijn met de specerijen, suiker en zout circa 15 minuten zachtjes koken in een pannetje.

Neem een schone glazen pot en doe hier de uien in. Giet het mengsel uit het pannetje over de ui heen. Laat afkoelen. Sluit daarna af en zet minimaal 2 uur weg in de koelkast.

Snij de haringen elk in drie stukken en leg deze in een schaal. Hak de dille fijn. Leg de ingemaakte uien erop, giet de zure room erover en maak af met wat gehakte dille en zwarte peper.

Nog meer lekkers