Vietnamese pizza van rijstvellen

Voor de bodem gebruik je hier namelijk geen zwaar deeg maar rijstvellen, waardoor de pizza ineens een stuk lichter en gezonder wordt. Natuurlijk ligt dat gezonde ook nog aan de topping die je erop doet maar dat heb je zelf in de hand.

Vietnamese pizza de barbecue

Het leukste en het lekkerste is het om deze Vietnamese pizza te maken op een barbecue. Let wel op dat je het niet te hard laat gaan want de vellen verbranden relatief snel. Wil je het wat steviger maken, gebruik dan twee vellen voor één pizza. Om dat te maken plak je de vellen aan elkaar met een klein beetje water.

In de grillpan

Heb je geen zin om de barbecue aan te steken in de winter? Dan kun je de rijstvellen ook knapperig bakken in een grilpan of koekenpan. Let ook hierbij op dat de Vietnamese pizza niet te hard gebakken wordt. De vellen zijn nou eenmaal redelijk snel breekbaar.

Beleg met de topping van je keuze en je hebt een lekker snelle snack! Je kunt de topping meebakken op de barbecue of je kunt het wat makkelijker maken en de topping apart klaar maken. Op die manier is de Vietnamese pizza wat makkelijker te hanteren.

Vietnamese pizza
Totale tijd30 minuten

Vietnamese pizza van rijstvellen

5 van 4 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

6 portie(s)
  • 200 g varkensworst
  • Olie om in te bakken
  • 2 lente-uien
  • 3 eieren
  • 6 tl sriracha
  • 6 tl paté naar keuze
  • 6 grote rijstvellen
  • Mayonaise
  • Sweet chilisaus
  • 2 el bonitovlokken optioneel

Bereidingswijze: 

  • Verwijder het velletje van de worsten. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak het varkensvlees rul. Steek de barbecue aan.
  • Snijd de lente-uien fijn. Kluts de eieren. Meng de geklutste eieren met de sriracha, de lente-ui, de paté en rul het gebakken varkensvlees.
  • Beleg de rijstvellen ieder met een gelijke hoeveelheid van het vleesmengsel.
  • Gril ieder vel op een matig hete barbecue tot de onderkant bruin en krokant is. (Let op: het rijstvel is erg dun, dus het brandt snel aan wanneer de kolen te heet zijn!)
  • Serveer de pizza’s met wat mayonaise, chilisaus en eventueel wat bonitovlokken.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 207kcalKoolhydraten: 12gProteine: 11gVet: 13gVerzadigde vetten: 4gTrans Fat: 1gCholesterol: 116mgNatrium: 522mgKalium: 157mgVezels: 1gSuiker: 1gVitamine A: 1558IUVitamine C: 5mgCalcium: 29mgIJzer: 2mg
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.