Venkel soep recept

Tijd

Ben je een liefhebber van venkel soep? Of ben je benieuwd hoe je zelf een heerlijke venkel prei soep op tafel zet? Ga dan eens aan de slag met dit makkelijke recept. Je zult zien dat je met eigenlijk maar een paar ingrediënten een heerlijke en gezonde soep op tafel kunt zetten. Een warme kop soep met venkel en prei vind ik super gemakkelijk om te maken en is bovendien lekker en gezond om te eten. Je kunt het prima als voorgerecht serveren: gewoon op een doordeweekse avond bij je eigen avondeten of bij dat intieme etentje met je allerbeste vrienden. Maar ook als lunch tussen de middag is een venkel prei soep heerlijk, zeker als je er nog een lekker broodje bij nuttigt.

Recept venkel soep: bereidingswijze

Je wilt nu waarschijnlijk vooral weten hoe dit venkel soep recept in elkaar steekt? Hieronder leg ik precies uit hoe je in een korte tijd een heerlijke venkel prei soep op tafel zet.

Je begint met het fijnsnijden van de ui en de prei. Vervolgens laat je in een grote pan de roomboter smelten. Daarin fruit je de ui en prei ongeveer 3 minuten. Pak vervolgens de venkel en snijd die fijn. Nu kun je de venkel nog zo’n 6 minuten meebakken. Voeg daarna de bloem toe en laat die 2 minuten meebakken. Dan mogen de melk en bouillon erbij en breng je het geheel aan de kook. Je laat alles ongeveer 10 minuten doorkoken en tot slot pureer je de soep fijn. En dan is het al weer hoog tijd om te gaan genieten van je zelfgemaakte soep met venkel en prei.

venkelsoep

Venkel soep recept

5 van 2 votes
Voorbereidingstijd 25 min
Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 50 min
Gang Soep
Keuken Vegan
Porties 4 portie(s)

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 25 gram roomboter
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 2 venkelknollen
  • 1 eetlepel bloem
  • 125 ml volle melk
  • 500 ml groentebouillon

Instructies
 

Instructies

  • Je wilt nu waarschijnlijk vooral weten hoe dit venkel soep recept in elkaar steekt? Hieronder leg ik precies uit hoe je in een korte tijd een heerlijke venkel prei soep op tafel zet.
  • Je begint met het fijnsnijden van de ui en de prei. Vervolgens laat je in een grote pan de roomboter smelten. Daarin fruit je de ui en prei ongeveer 3 minuten.
  • Pak vervolgens de venkel en snijd die fijn. Nu kun je de venkel nog zo’n 6 minuten meebakken. Voeg daarna de bloem toe en laat die 2 minuten meebakken.
  • Dan mogen de melk en bouillon erbij en breng je het geheel aan de kook. Je laat alles ongeveer 10 minuten doorkoken en tot slot pureer je de soep fijn.
  • En dan is het al weer hoog tijd om te gaan genieten van je zelfgemaakte soep met venkel en prei.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

 

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als TV kok, all round food expert bij RTL Boulevard en maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld. Deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.