Vega pizza met biet, pompoen en boerenkool

Deze bodem kan elk ingrediënt dragen: of je op deze jongen nou hartige of zoetige ingrediënten legt, het kan allemaal. In de crust zelf zitten de groenten, dus dat maakt deze vega pizza direct een stuk voedzamer. Je vindt de bloemkool pizzabodem in het koelschap van de supermarkt.

Mijn favoriete winterse vega pizza

Geen idee wat je op je pizzabodem moet leggen? Ik heb een lekkere suggestie voor een échte winterse variant: een vega pizza met biet, pompoen, boerenkool, ui, ricotta en Parmezaanse kaas.

Verderop in dit artikel geef ik twee suggesties voor sauzen op deze vega pizza: mijn ultieme tomatensaus voor pizza, maar ook een frisse crème fraîche saus. De keus is geheel aan jou…

MiljuschkaxMagioni 01 Januari 03 Pizza met bietjes, pompoen, boerenkool, ui, ricotta en Parmezaanse kaas
MiljuschkaxMagioni 01 Januari 01
Totale tijd20 minuten

Vega pizza met biet, pompoen, boerenkool, ui, ricotta en Parmezaanse kaas

4.82 van 11 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

2 pizza’s
  • 2 el olijfolie + extra om te bedruppelen
  • 1 takje rozemarijn naaldjes fijngehakt
  • 200 g pompoenblokjes of dunne plakken pompoen
  • 2 kleine gekookte bietjes in plakken
  • 1 rode ui in ringen
  • 50 g boerenkool
  • 40 g Parmezaanse kaas geraspt, + extra om te bestrooien
  • 2 bloemkool pizzabodems
  • 100 g ricotta
  • 150 g ultieme pizzasaus of crème fraîchesaus zie recept verderop

Bereidingswijze: 

  • Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • Meng de olie met de rozemarijn en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Doe de pompoen, biet met rode ui en de boerenkool elk in een aparte kom en verdeel er de olie over. Schep goed om. Strooi 10 g Parmezaanse kaas over de boerenkool en schep weer goed door.
  • Bak de pompoen in een koekenpan ± 5 minuten, schep ondertussen om. Bak intussen de pizzabodems 3 minuten voor in de voorverwarmde oven. Meng de rest van de Parmezaanse kaas met de ricotta.
  • Neem de pizzabodems uit de oven en verdeel er de pizzasaus over. Bestrooi met wat van de boerenkool. Verdeel er de pompoen, biet en ui over en bestrooi met de rest van de boerenkool. Schep hier een daar een lepeltje van het ricottamengsel op en bestrooi met nog wat extra Parmezaanse kaas, versgemalen peper en zout.
  • Bak de pizza’s in 8-10 minuten af in de voorverwarmde oven.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Miljuschka’s ultieme pizzasaus

Deze pizzasaus kun je met verse tomaten maken als die echt goed rijp zijn en veel smaak hebben in de zomer. Zit je in een ander jaargetijde of kun je niet zulke rijpe tomaten vinden? Gebruik dan goede kwaliteit tomaten uit blik. Enne, sla vooral de gedroogde tomaatjes niet over, deze geven een super-intense tomatensmaak!

Tip: maak een groter batch en vries deze pizzasaus in kleine porties in. Onderstaand recept maakt ongeveer 350 gram, genoeg voor zo’n 4-5 pizza’s.

MiljuschkaxMagioni 01 Januari 04 3Sauzen
Totale tijd30 minuten

Miljuschka’s ultieme pizzasaus

5 van 2 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 personen
  • 1 el olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 1-2 tenen knoflook fijngehakt
  • 500 g goed rijpe tomaten in stukjes, of 400 g gepelde tomaten (blik)
  • 3 takjes oregano of 2 tl gedroogde oregano
  • 60 g gedroogde tomaatjes op olie met kruiden uit pot, in stukjes

Bereidingswijze: 

  • Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de ui op laag vuur ongeveer 5 minuten zacht en glazig maar niet bruin. Voeg de knoflook toe en bak 3 minuten mee.
  • Voeg de tomaten, oregano en gedroogde tomaatjes toe en breng aan de kook. Laat 5 minuten afgedekt op laag vuur koken en pureer met een staafmixer glad of grover naar wens. Laat nog ongeveer 15 minuten, half afgedekt op heel laag vuur af en toe roerend koken tot een dikke pizzasaus. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Crème fraîche saus

Je kunt deze pizza ook maken met een frisse crème fraîche saus. Onderstaand recept is genoeg voor ongeveer 2 pizza’s.

MiljuschkaxMagioni 01 Januari 04 3Sauzen
Totale tijd5 minuten

Crème fraîche saus

5 van 1 stem
Pin recept Printen

Ingrediënten

2 pizza’s
  • 200 ml crème fraîche
  • 1 teen knoflook geperst
  • ½ biologische citroen alleen de rasp

Bereidingswijze: 

  • Meng de crème fraîche met de knoflook en de citroenrasp en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

 

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.

4.82 from 11 votes (11 ratings without comment)