Salade = lente op je bord
Deze ultieme lentesalade is echt een feestje op je bord. De frisse smaken en knapperige texturen geven je instant lentevibes. Het is ook nog eens een super gezonde maaltijd boordevol vitamines, mineralen en goede vetten.
Waarom is deze salade zo perfect voor de lente? Nou, dat zit zo:
- De knapperige groenten zoals sla, komkommer en radijs zijn op hun best in dit seizoen
- De friszure appel geeft een heerlijke bite en past perfect bij de lentesmaken
- Munt is dé kruid van de lente en geeft je salade een frisse twist
- De romige camembert en krokante broodblokjes maken van je salade een volwaardige maaltijd
Perfect voor elke gelegenheid
Of je nu een gezellige lunch met vrienden hebt, een picknick in het park of gewoon zin hebt in iets lekkers en gezonds, deze salade is altijd een goed idee. Hij is makkelijk vooraf te bereiden en ziet er ook nog eens super pretty uit.
Serveer hem als voorgerecht, bijgerecht of gewoon lekker als hoofdgerecht. Wedden dat iedereen dit wil proeven? Sharing is caring, maar in dit geval is het helemaal geen straf om deze salade lekker zelf op te eten.
Meer lente recepten
Kun je geen genoeg krijgen van die frisse lentesmaken? Check dan ook eens deze heerlijke recepten:
Zo, met deze ultieme lentesalade en bijbehorende recepten kun jij je hart ophalen dit seizoen. Ik zeg: proeven maar! En laat me vooral even weten wat je ervan vond.

Ultieme lentesalade
Ingrediënten
- 2 courgettes
- 1 groene appel
- 150 gr doperwten
- 100 gr sugarsnaps
- 100 gr gemengde sla eventueel met eetbare bloemen of verse kruiden uit de tuin
- 1 el el gladde mosterd
- 3 el honing
- 2 el olijfolie
- 2 el kruidenazijn
- 1 rode ui kleine
- 1 camembert
- 50 gr amandelen
- peper en zout
- Lekker met toast of stokbrood
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
- Snijd de courgette in de lengte in kwarten en schaaf met een kaasschaaf dunne linten van de kwarten. Snijd de appel in dunne plakjes en doe alles samen in een grote kom.
- Kook de doperwten en sugarsnaps kort in gezouten water, giet ze af en spoel ze direct af met koud water en laat ze uitlekken. Voeg ze toe aan de kom met de andere groenten. Meng de sla door de groenten.
- Meng de mosterd, 1 eetlepel honing, kruidenazijn en 2 eetlepels olijfolie door elkaar in een kommetje. Hak de rode ui fijn en roer deze door de dressing. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Schep de dressing door de groenten en laat deze tot gebruik staan.
- Haal de folie van de camembert, leg terug in het doosje en zet het doosje op een bakplaat. Kerf met een scherp mes de bovenkant in. Schenk 2 eetlepels honing er over en zet 15-18 minuten in de oven tot de camembert zacht is geworden.
- Toast de amandelen in een droge koekenpan tot ze donkere plekjes krijgen. Schudt ze uit de pan op een bord en laat even afkoelen. Verdeel de salade over een mooie schaal. Hak de amandelen grof en strooi ze over de salade. Serveer de salade met de warme gesmolten camembert en toast of stokbrood.
Tip!

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.