Uientaartjes met blue stilton

Uientaartjes met blue stilton

Het belangrijkste bij de uientaartjes met blue stilton is dat je wat geduld moet hebben. De uien worden namelijk echt vele malen lekkerder als je ze heel rustig laat garen.

Dat duurt zeker 10 minuten dus sla die stap niet over. Dat is zonde.

Voor het maken van de uientaartjes gebruik ik bladerdeeg uit een pakje. Dus van die vierkante stukjes. Die kun je in een kleine vlaaivorm drukken of je kunt er creatief zelf een vormpje van vouwen. Maak een mooi draairandje of snij het vierkante stukje in.

De uientaartjes voorbakken

Wel essentieel vind ik het om het bladerdeeg blind te bakken. Anders word het niet mooi gaar en niets onprettiger dan het eten van rauw deeg. Dit gaat wel het makkelijkste als je een vormpje gebruikt.

Vervolgens neem je bakpapier en dat verfrommel je eerst even. Vouw daarna weer uit en leg het in je vorm. Het verfrommelen doe je omdat het bakpapier dan makkelijker in de vormpjes blijft liggen.

Dit verzwaar je met rijst, gedroogde peulvruchten of speciale bakbonen. Bak het in de voorverwarmde oven voor ongeveer 15 minuten of tot de randjes bruin beginnen te kleuren.

Terwijl het deeg voor je uientaartjes in de oven gaart kun je de vulling klaar maken. Het enige wat je in dit geval gebruikt zijn uien en de blauwe kaas. Voor de uientaartjes gebruikte ik in dit geval blue stilton maar je kunt ook prima een andere blauwe kaas gebruiken naar wens.

Of als je niet van blauwe kaas houdt is het ook erg lekker met bijvoorbeeld brie of gewone kaas. Dat is voor deze uientaartjes heel flexibel inpasbaar!

Kerstdiner

De uientaartjes met Blue Stilton zijn een prima onderdeel van een kerstmenu. Je kunt ze bijvoorbeeld goed gebruiken als klein voorgerechtje of serveer ze als snack aan de brunchtafel. Ook heerlijk met een glaasje port!

Check ook eens de witlofsalade met kweepeer en blauwe kaas.

Uientaartjes met Blue Stilton

Uientaartjes met Blue Stilton
Totale tijd30 minuten

Uientaartjes met blue stilton

4.20 van 15 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

2 portie(s)

Ingrediënten

  • 2 stukjes bladerdeeg ontdooid (vierkant)
  • 3 uien fijngesneden in ringen
  • 1 el boter
  • 75 gr Stilton blauwe kaas

Bereidingswijze: 

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Neem de vierkante plakjes bladerdeeg en vouw hier een creatief vormpje van. Of laat ze vierkant. In dat geval maak je met een scherp mesje een inkeping vanaf 1 cm van de rand. Snij niet helemaal door het deeg heen. Dit randje laat je vervolgens onbelegd.
  • Verhit een koekenpan met de boter en fruit hierin de uien tot deze zacht en glazig zijn. Ongeveer 10 minuten. Optioneel is een eetlepel balsamico erdoor ook erg lekker.
  • Prik de bladerdeeg in en bak dit blind met bakpapier en gewichtjes in de oven voor 15 minuten. Haal eruit en verwijder het bakpapier met de gewichten.
  • Verdeel je uienmengsel over de twee taartjes en verkruimel de blauwe kaas erover. Zet nog voor 10 minuten in de oven.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.

4.20 from 15 votes (14 ratings without comment)