Tulbandjes met thee en citroen icing

Mini tulbandjes met thee

Voor het maken van de tulbandjes met thee gebruikte ik een mini tulband vorm waarbij er 6 in een vorm zitten. Vergelijkbaar met deze mini tulbandjes van Nordic Ware.

Heb je die nou niet dan kun je natuurlijk ook gewoon een grote tulbandvorm gebruiken. Ik had nog beslag over na het vullen van de 6 mini vormpjes dus voor 1 gewone tulbandvorm moet het beslag ook voldoende zijn.


YouTube video

Tulbandjes met thee smaak  

De theesmaak is niet overheersend, maar let wel op dat de thee fijn is en geen grote stukken heeft. Je doet het zo in het beslag, dus je wilt niet straks een heel rozenblaadje tegenkomen. Indien nodig kun je het zelf nog even hakken met een mes tot het fijn genoeg is om door het beslag te doen.

Net als met een grote tulband is ook met deze mini versie van groot belang dat je de vorm na het uit de oven halen nog even goed laat afkoelen. Maak niet de fout om hem meteen te storten want dan komen ze er gegarandeerd niet heel uit.

De thee die ik gebruikte voor de tulbandjes met thee had citroengras, braam, kaneel en zoethout als ingrediënten maar oolong thee of zelfs earl grey kan ook prima gebruikt worden. Vergeet niet om de thee goed fijn te maken!

Check ook eens deze citroen tulband

Theetulbandjes paasbrunch
Totale tijd40 minuten

Tulbandjes met thee en citroen icing

4.25 van 8 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

6 portie(s)

Ingrediënten

  • 250 ml neutrale olie zonnebloem bijvoorbeeld
  • 250 gr bloem
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl baking soda
  • 2 eieren
  • 250 gr suiker
  • 300 gr Griekse yoghurt
  • 2 el theeblaadjes fijngehakt (ik gebruikte een theesoort met citroengras, braam, kaneel en zoethout)
  • 2 tl vanille extract
  • snufje zout

Icing

  • 150 gr poedersuiker
  • 2-3 eetlepels citroensap

Bereidingswijze: 

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Vet de tulbandvorm goed in met boter en bestuif dit met bloem. Het overtollige bloem klop je er goed uit zodat er een dun laagje bloem overblijft.
  • Doe de bloem, bakpoeder, baking soda, theeblaadjes, suiker en zout in een kom en meng dit even goed door.
  • In een andere kom meng je de olie met de yoghurt en eieren.
  • Voeg de natte bestanddelen toe aan de droge bestanddelen en mix het geheel goed door.
  • Verdeel het beslag over de tulbandvormpjes. Afhankelijk van het formaat van je tulbandvorm kan het zijn dat je nog wat beslag overhoudt. Bak daar een extra cake-je van of bak de tulbandjes in batches. Dat kan natuurlijk ook.
  • Zet in de voorverwarmde oven en bak voor ongeveer 30 minuten of tot een houten prikker er schoon en droog uitkomt.
  • Laat de vorm 10 minuten afkoelen voor je het uitstort!
  • Laat de tulbandjes in zijn geheel afkoelen.
  • De icing maak je door de poedersuiker te mengen met het citroensap. Druppel de icing over de cakejes en serveer.

Tip!

Wat betreft de baktijd is het handig om na 30 minuten even te checken hoe het ermee staat. Dat kan enorm variëren afhankelijk van je vorm en het materiaal van de vorm.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.