Ruby chocolade
Prachtig hè, die roze chocolade die ik gebruikte voor deze tostada’s dulce, maar je vraagt je vast af waar die spectaculaire kleur vandaag komt. Naast pure, melk en witte chocolade bestaat er dus ook nog een roze soort: de ruby chocolade. Deze chocolade wordt gemaakt van de rode cacaoboon welke die mooie roze kleur geeft en is dus niet afkomstig van kleur- en smaakstoffen, maar komen echt uit de cacaobonen zelf. De bonen krijgen een andere bewerking en fermentatieproces dan voor de bekende chocoladesoorten. Daardoor komen de frisse smaken en de verleidelijke kleur naar boven in de chocolade, die van nature al in cacaobonen aanwezig is.
Tostada’s dulce
Kaas, salade, kip, bonen, rijst: je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het op een wrap leggen. Maar ik weet zeker dat je deze zoete variant met rood fruit, mascarpone en ruby chocolade nog niet eerder heb geproefd. Deze tostada’s dulce zijn het ideale toetje of snack om te delen en weer eens wat anders dan een bak ijs.
Nog meer taco’s
In de zomereditie van Miljuschka Magazine ging ik helemaal los met taco’s. Hoe kan het ook anders, ik was daarvoor net naar Mexico geweest, waar taco’s op iedere hoek van de straat naar me lonkten. Omdat ik alleen druk wat er besteld wordt, kun je het zomermagazine helaas niet meer bestellen, mocht je hem gemist hebben. Maar niet getreurd: in de shop kun je mijn volgende magazine alweer bestellen. Zo weet je zeker dat je dit feestnummer niet mist.


Tostada’s dulce
Ingrediënten
- 2 kleine gekookte rode bietjes ca. 150 g
- 1 biologische sinaasappel
- 2-3 el granaatappelmelasse
- 2 grote bietenwraps
- 25 g boter
- 2 el fijne kristalsuiker
- 250 g mascarpone
- 1 tl vanille-extract
- 2 el poedersuiker
- 50 g ruby chocolade bakwinkel of online te bestellen
- 50 g rode bessen
- ½ bakje vene cress groentespeciaalzaak
- 1 el ruby cacaopoeder bakwinkel of online te bestellen
Bereidingswijze:
- Snijd de biet in blokjes van 5 mm (eventueel met handschoenen aan). Boen de sinaasappel schoon, rasp de schil en pers de vrucht uit. Meng het sap en rasp met de granaatappelmelasse door de biet. Laat staan tot gebruik (hoe langer, hoe lekkerder).
- Verwarm de oven voor tot 190 °C (hetelucht 170 °C ) en schuif het rooster in het midden van de oven. Steek met de uitsteker 8 cirkels uit de bietenwraps. Smelt de boter in een steelpan en bestrijk de wraps er aan beide kanten mee. Bestrooi ze aan beide kanten licht met de suiker en vouw ze voorzichtig over steeds 1 spijl van het ovenrooster, zodat ze een schelpvorm krijgen. Rooster ze ca. 10 minuten Laat ze afkoelen, nu worden ze lekker krokant.
- Roer intussen de mascarpone los met het vanille-extract en de poedersuiker. Hak de ruby chocolade in kleine stukjes en smelt au bain-Marie.
- Verdeel de mascarpone, het bietenmengsel, de rode bessen en de vene cress over de tostada’s en zigzag de chocolade met een lepeltje erover. Bestrooi licht met het ruby cacaopoeder en evt. extra sinaasappelrasp.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.