Tiramisu liquido: een cocktail met tiramisu-smaak

Zin in tiramisu, maar ook in een cocktail? Of wil je gewoon een lekker snel toetje – met groots resultaat? Maak dan deze tiramisu liquido. Een cocktail die naar tiramisu smaakt: wat wil je nog meer?

Even terug naar Italië

Tiramisu betekent letterlijk ‘trek me omhoog’ in het Italiaans, en dat is precies wat deze cocktail doet. De combinatie van koffie, room en een vleugje likeur geeft je dat instant feel-good gevoel. Oorspronkelijk komt tiramisu uit de regio Veneto, waar het in de jaren ‘70 voor het eerst werd geserveerd. Nu, tientallen jaren later, krijgt het een nieuwe twist in deze zalige cocktail.

Perfect voor een avondje borrelen!

Deze cocktail is de ideale afsluiter van een etentje of gewoon een chique toevoeging aan een gezellige borrelavond. Serveer ‘m in een mooi glas, bestrooi met cacao, en misschien een lange vinger erbij om in te dippen. Want laten we eerlijk zijn: tiramisu smaakt altijd beter met een knapperige bite erbij.

Dus, ben je klaar om je cocktailgame naar een hoger niveau te tillen? Schenk jezelf een Tiramisu Liquido in en geniet van dit romige, koffieachtige feestje in een glas.

Tiramisu liquido een cocktail met tiramisu smaak

YouTube video

 

Tiramisu liquido een cocktail met tiramisu smaak
Totale tijd10 minuten

Tiramisu liquido: een cocktail met tiramisu-smaak

3.34 van 3 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

2 personen
  • 150 ml slagroom
  • 1 eidooier
  • 1 el poedersuiker
  • 200 ml espresso of sterke koffie of iets meer, wat je lekker vindt
  • 75 ml Amaretto di Saronno
  • 8 ijsblokjes
  • 1 tl cacaopoeder
  • 1 tl koffiebonen optioneel, grof gehakt
  • 2 lange vingers

Bereidingswijze: 

  • Klop de slagroom met de poedersuiker met de mixer lobbig. Klop de eidooier in een andere kom luchtig, schenk hem bij de slagroom en mix kort.
  • Meng de koffie met de Amaretto. Verdeel de ijsblokjes over de glazen en schenk de koffie erover. Schep de room erop en bestrooi met cacao en eventueel gehakte koffiebonen. Serveer met een lange vinger en serveer direct!
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.