Thaise slawrap
Het allerleukste? Je maakt dit hele feestje in no-time! De kip marineren kost je maar een paar minuten (de koelkast doet de rest voor je), en voor de saus hoef je alleen een paar ingrediĆ«nten door elkaar te roeren. Oh ja, en had ik al gezegd dat je ook deze slawraps op tafel kunt zetten als een mini-buffet? Ideaal voor als je vrienden of familie over de vloer hebt! Laat iedereen zān eigen wrap samenstellen met wat extra limoenpartjes erbij om de smaken nog frisser te maken. Gezelligheid Ć©n lekker eten in ƩƩn.
Wat is een Thaise slawrap?
Een Thaise slawrap is een lichte, frisse en smaakvolle wrap waarbij in plaats van een tortilla of ander deegproduct grote bladeren sla worden gebruikt om de vulling in te rollen. Deze wraps zijn geïnspireerd door de Thaise keuken en bevatten vaak typisch Thaise ingrediënten zoals gemarineerde kip, knapperige groenten, en heerlijke dressings op basis van vissaus, limoen, gember en pindakaas.
Koolhydraatarm
De combinatie van de verse groenten en de krachtige, zoute en zoete Thaise smaken maakt de Thaise slawraps niet alleen gezond, maar ook ontzettend lekker. Het gebruik van sla in plaats van brood of wraps maakt ze lekker licht en knapperig. Ze zijn perfect voor een lunch of diner of als je iets zoekt dat laag in koolhydraten is, maar nog steeds bomvol smaak zit. Dit is een knaller van een koolhydraatarm recept.
Kijk snel hieronder hoe je deze fantastische wraps moet maken!

Thaise slawrap met gemarineerde kip en pindadressing
Ingrediƫnten
- 6 el vissaus
- 3 el sojasaus
- 2 stuks limoen 1-2 extra om in partjes te serveren
- 3 el honing
- 1 el sesamolie
- 2 tenen knoflook
- 1 stukje gember van ca 1cm
- 400 gr kippendijfilet
- 4 el pindakaas
- 1 rode paprika
- 0.5 stuk winterpeen
- 0.5 stuk komkommer
- 1 stuk rode ui
- 1 krop romainesla
- 50 gr gezouten pinda's
- 2 el grove kokosrasp
- snuf peper en zout
Bereidingswijze:
- Meng in een afsluitbaar bakje of in een ziplock zak 2 eetlepels vissaus, sojasaus, sapĀ van 1 limoen, 1 eetlepel honing en sesamolie. Pers de tenen knoflook erboven.Ā Raps de gember en meng erdoor. Leg de kippendijfilets in de marinade, sluit hetĀ bakje of de ziplockzak af en laat ongeveer 1 uur marineren in de koelkast. (LangerĀ kan natuurlijk ook).
- Maak de pindadressing door de pindakaas, 2 eetlepels honing, sap van 1 limoen, 4Ā eetlepels vissaus en ca. 100 milliliter water te mengen tot een gladde dunne saus.Ā
- Snijd de paprika doormidden, verwijder de zaadjes en snijd in reepjes. Maak deĀ wortel schoon en snijd in reepjes. Snijd de komkommer in plakjes, haal de schil vanĀ de ui en snijd in dunne ringen. Zet tot gebruik apart.Ā
- Haal de kip uit de marinade, dep wat droger met keukenpapier. Verhit een scheutjeĀ olie in een koekenpan en bak de kip rondom bruin. Haal uit de pan, laat kortĀ afkoelen en snijd in reepjes.Ā
- Haal de slabladeren los van de kropjes. Vul de sla bladeren met de gemarineerdeĀ kip en de gesneden groenten. Hak de pindaās grof en strooi samen met de kokosraspĀ over de slawraps. Rol ze op als een wrap en zet ze eventueel vast met een prikkerĀ of een stukje keukentouw.Ā
- Zigzag de pindadressing over de wraps en serveer direct. Snijd de laatste 2Ā limoenen in partjes en geef bij de slawraps zodat je de saus en wraps aan tafelĀ extra op smaak kunt brengen.Ā

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.
Meer over Miljuschka