Super stroopwafel
Is er iets meer Nederlands dan stroopwafels? Stroopwafels zijn heerlijke Nederlandse koekjes die bestaan uit twee dunne lagen deeg met een zoete stroopvulling ertussen. Het deeg wordt meestal gemaakt van bloem, boter, suiker, eieren en een vleugje kaneel. Voor dit recept maak je de stroopwafels niet zelf, maar je moet ze nog wel verwarmen en er een taco van maken. Tip: je kunt ze natuurlijk maken met verse zelfgemaakte stroopwafels (vaak kun je die ook op de markt halen).
Tijd om te versieren
Ik versier deze stroopwafel taco’s met cheesecake vulling en een echte Hollandse discodip, maar je kan ook kiezen voor hagelslag, nootjes, stukjes chocolade en nog veel meer. Je kunt helemaal uit je bol gaan en de taco’s op allerlei manieren versieren. Ook heel leuk om met de kids te doen!

Stroopwafel taco’s met cheesecake vulling
Ingrediënten
- 12 stroopwafels
- 3 blaadjes gelatine
- 300 ml slagroom
- 200 gr poedersuiker
- 300 gr roomkaas
- 75 gr witte, melk of pure chocolade
- Versier ideeën: Discodip,taartversiersels/strooisels/sprinkles, hagelslag, fijngehakte nootjes,nougatine, kleurstof (oranje en blauw)
Bereidingswijze:
- Leg 2-3 stroopwafels in een koekenpan, laat ze op laag vuur in ca 1,5 minuut flink warm worden. Als je in de pan de stroopwafel al kunt buigen zijn ze goed. Laat de stroopwafel om een pollepel buigen en buig voorzichtig om tot er een taco ontstaat. Laat ze (5-10 minuten) in een bakje (anders ligt de vriezer vol met stroop) afkoelen in de vriezer zodat de stroopwafels zo blijven staan zoals je ze gebogen hebt. Zie tip.
- Laat de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water weken.
- Klop 250 ml slagroom en de poedersuiker bijna stijf met een mixer. Klop de roomkaas erdoor. Verwarm de overige 50 ml slagroom in een steelpannetje en laat de gelatine in de warme slagroom oplossen. Laat 5 minuten al roerend afkoelen en klop door het roomkaas mengsel. Laat in de koelkast 1 uur opstijven.
- Vul de stroopwafel taco’s met de roomkaas en laat ze nog eens 1-2 uur opstijven in de koelkast.
- Smelt 75 gram chocolade au bain marie en drizzle over de roomkaas of dip de taco in de chocolade.
- Bestrooi ze daarna met discodip, nougatine ofmaak een chocolade drizzle.
- Tip:Leg een pollepel tussen 2 glazen of pannen van gelijke hoogte. Leg de warme stroopwafel erop en buig met je vingers (voorzichtig) of 2 spatels tot een taco. Doe het rustig zodat de stroopwafel niet breekt. Breekt je stroopwafel ondanks dat je het heel rustig doet, maak de stroopwafel dan nog iets warmer. Het wordt een rommeltje! De stroop gaat door het verwarmen uit de stroopwafel lopen, leg bijvoorbeeld iets onder de pollepel of doe het ergens wat je gemakkelijk kunt schoonmaken. Kijk uit bij het buigen van de stroopwafels, omdat je ze verwarmd gaat het stroop er uitlopen en die is flink heet geworden (denk karamel), let er dus op je dat je je vingers niet brand. Buig de stroopwafels bijvoorbeeld om met 2 spatels. Gevuld zijn de taco’s het lekkerste om direct te eten, bewaar je de stroopwafels een nachtje dan worden ze een beetje zachter.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.