Stoutcake van stoutbier met gebakken nectarines

Dol op stoutbier? Dan is deze stoutcake met gebakken nectarines de ideale cake voor jou.

Nectarines

Naast de heerlijke biersmaak, zijn het de nectarines die deze taart echt afmaken. De nectarine is het zusje van de perzik, maar met een gladde schil. Ze zijn zoet en aromatisch van smaak, en heerlijk om zo uit de hand te eten. Daarnaast zijn ze ook goed te verwerken in gerechten zoals salades en desserts. Hartig en zoet, het kan allemaal!

Tip: bewaar nectarines altijd buiten de koelkast, want anders worden ze snel melig. Ook raad ik je aan om ze niet te lang te laten liggen. Vers zijn ze toch echt het lekkerst! 

Ook lekker, mijn recept voor bruschetta met geitenkaas, perzik en walnoot. En vergeet niet, de perziken en nectarines kan je makkelijk door elkaar vervangen!

YouTube video

Dit recept maakte ik voor mijn bakprogramma Bak met Miljuschka op 24Kitchen. 

Stoutcake met gebakken nectarines2
Totale tijd1 uur

Stoutcake met gebakken nectarines

Nog geen beoordelingen
Pin recept Printen

Ingrediënten

12 personen

Stoutcake

  • 65 g witte chocolade
  • 200 g stoutbier
  • 250 g boter
  • 250 g patentbloem
  • 50 g cacaopoeder
  • ½ tl fijn zout
  • 5 g bakpoeder
  • 250 g rietsuiker
  • 250 g ei

Gebakken nectarines

  • 10 nectarines
  • 2 tl vanillepasta
  • 100 g honing
  • 1 sinaasappel

Bereidingswijze: 

Stoutcake

  • Verwarm de oven voor op 170˚C. Breng het bier in een klein pannetje aan de kook en smelt de chocola en de boter hier in. Doe de bloem in een andere kom en meng dit met het cacaopoeder, zout en het bakpoeder.
  • In de kom van de mixer doe je de suiker en het ei samen en klop dit net zo lang tot het mooi licht en luchtig is geworden. Giet nu de gesmolten chocola met bier erin en gebruik een spatel om het te mengen. Als laatste doe je de bloem erin en dit spatel je even goed door.
  • Vet de ovenschaal goed in met wat boter. Je kunt het desgewenst nog bekleden met wat bakpapier om zeker te zijn dat het makkelijk uit de schaal komt. Giet het beslag in de ovenschaal en bak het voor ongeveer 40 minuten of tot een prikker er schoon uitkomt.

Gebakken nectarines

  • Snij de nectarines open en haal de pitten eruit. Je hoeft ze niet te schillen. Leg de nectarines in een ovenschaal. Rasp de sinaasappel en pers het sap eruit.
  • Verwarm de honing in een pannetje met de vanillepasta. Roer dit even door elkaar. Meng het sinaasappelsap en de rasp ook door de honing en giet het geheel over de nectarines. Zet de ovenschaal met de nectarines in de oven op 200˚C voor ongeveer 12 minuten. Leg de vruchten na bakken (en afkoelen) op de cake. Als laatste giet je de overgebleven saus uit de ovenschaal eroverheen.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Stoutcake met gebakken nectarines2

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.