Deze lekkere pittige runderstoof is heerlijk om zo te eten met rijst, maar kun je ook prima serveren in een tortilla of als onderdeel van een Mexicaans getinte maaltijd.
Bereidingswijze Mexicaanse runderstoof
Voor deze stevige Mexicaanse runderstoofschotel begin je met het vlees. Je kunt het bereiden in een slowcooker als je die hebt of in een normale stoofpan met dikke bodem. Ik ga hier uit van een normale pan. Heb je een slowcooker hou dan een uur of 6-8 aan voor het vlees.
Verhit de stoofpan met wat olie. Bak eerst de stukken vlees bruin. Doe dit eventueel in gedeeltes als de pan niet groot genoeg is. Voeg daarna het vlees bij elkaar weer in de pan. Voeg de ui, knoflook, laurier en het water (of de bouillon) toe en sudder het vlees voor ongeveer 2 uur of tot het goed gaar is. Check tussendoor of de pan niet droogkookt. Voeg eventueel extra water toe.
Terwijl het vlees suddert maak je de poblano’s schoon door de zaadjes en zaadlijsten te verwijderen en de poblano’s in kleinere stukken te snijden.
Verhit een grote koekenpan met wat olie en bak hierin de poblano op medium vuur tot ze zacht zijn geworden. Voeg de gesnipperde ui toe en bak deze even mee tot de ui glazig is. Voeg de serrano of jalapenopers toe.
Doe nu de tomatenblokjes, de tomatenpuree en de knoflooktenen in een blender. Draai glad en breng het geheel op smaak met zout en peper. Voeg eventueel wat water toe om het wat dunner te maken als het niet goed blend. Giet de saus bij de pepers in de runderstoof in de pan.
Kook het geheel nog even goed door en breng op smaak. Voeg als laatste het gare vlees toe en serveer de runderstoof met verse koriander en rijst.
Ook lekker: deze slowcooker runderstoof

Stevige Mexicaanse runderstoof met poblano pepers
Ingrediënten
Ingrediënten
- 1,5 kg runderstoofvlees in blokjes gesneden
- 1 ui gesnipperd
- 1 laurierblad
- 2 knoflooktenen gehakt
- 1 liter water
Voor de saus:
- 2 poblano pepers
- 1 blik tomatenblokjes 400 gr
- 2 knoflooktenen gepeld en gesnipperd
- 2 el olijfolie
- 1/2 ui gesnipperd
- 2 serrano pepers of jalapeno, schoongemaakt en klein gesneden
- 4 el tomatenpuree
- Zout en peper naar smaak
- Verse koriander om te serveren
- Rijst om te serveren
Bereidingswijze:
Instructies
- Voor deze stevige Mexicaanse runderstoofschotel begin je met het vlees. Je kunt het bereiden in een slowcooker als je die hebt of in een normale stoofpan met dikke bodem. Ik ga hier uit van een normale pan. Heb je een slowcooker hou dan een uur of 6-8 aan voor het vlees.
- Verhit de stoofpan met wat olie. Bak eerst de stukken vlees bruin. Doe dit eventueel in gedeeltes als de pan niet groot genoeg is. Voeg daarna het vlees bij elkaar weer in de pan. Voeg de ui, knoflook, laurier en het water (of de bouillon) toe en sudder het vlees voor ongeveer 2 uur of tot het goed gaar is. Check tussendoor of de pan niet droogkookt. Voeg eventueel extra water toe.
- Terwijl het vlees suddert maak je de poblano’s schoon door de zaadjes en zaadlijsten te verwijderen en de poblano’s in kleinere stukken te snijden.
- Verhit een grote koekenpan met wat olie en bak hierin de poblano op medium vuur tot ze zacht zijn geworden. Voeg de gesnipperde ui toe en bak deze even mee tot de ui glazig is. Voeg de serrano of jalapenopers toe.
- Doe nu de tomatenblokjes, de tomatenpuree en de knoflooktenen in een blender. Draai glad en breng het geheel op smaak met zout en peper. Voeg eventueel wat water toe om het wat dunner te maken als het niet goed blend. Giet de saus bij de pepers in de pan.
- Kook het geheel nog even goed door en breng op smaak. Voeg als laatste het gare vlees toe en serveer met verse koriander en rijst.
- Recepten
- Diner
- Halal recepten
- Mexicaanse recepten
- Slowcooker recepten
- Stoofschotel recepten
- Vlees recepten
- Wereldkeuken

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.