Spruitjes op z’n Aziatisch

Aziatische spruitjes

Qua bereiding kun je spruitjes op verschillende manieren klaarmaken, zoals koken, roosteren, stomen of in een salade verwerken. Het kan ook lekker zijn om spruitjes te combineren met andere seizoensgroenten en kruiden om een smakelijke zomerschotel te maken. Ik kies deze keer voor Aziatisch! Zo passen de uitgesproken smaken van soja en azijn perfect bij het warme weer. 

Doe een dubbelcheck

Als je spruitjes in de zomer wilt eten, kun je op zoek gaan naar verse spruitjes op de markt of in de supermarkt. Kies spruitjes die stevig aanvoelen en een mooie groene kleur hebben. Vermijd spruitjes die verkleurd zijn of tekenen van bederf vertonen.

Dus ja, als je van spruitjes houdt, kun je ze gerust in de zomer eten, zeker met dit recept.

Gefrituurde spruitjes
Gefrituurde spruitjes
Totale tijd15 minutes

Spruitjes op z’n Aziatisch

3.20 van 5 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 personen
  • 1 el olijfolie
  • 2 el boter
  • 600 gr spruiten doormidden
  • 100 gr cashews
  • 4 el wittewijn- of appelciderazijn
  • 3 el sojasaus
  • 1,5 el vloeibare honing
  • 3 lente-uitjes in schuine ringen 

Bereidingswijze: 

  • Verhit de olijfolie en boter in een wok. Wok hierin de spruiten 5-10 minuten, tot ze bijna beetgaar zijn.  
  • Rooster de cashews enkele minuten in een droge koekenpan. Schud op een plank, laat afkoelen en hak ze grof. 
  • Klop de azijn, sojasaus en honing tot een woksausje.  
  • Giet het woksausje erbij en roerbak nog enkele minuten, tot het sausje in ingedikt en de spruiten gaar zijn. Bestrooi met de lente-ui en de cashews. Lekker met rijst en/of bij gebakken zalmmoot. 

Tip

  • Wil je er een volledige maaltijd van maken in plaats van een bijgerecht, maak er dan een koolsalade van met rode kool en spitskool. Het gerecht garneer je vervolgens met taugé, munt en koriander.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Cheesecakeboek miljuschka
Mijn cheesecake

“Ik zag wel dat je naar m’n cheesecake”

Mijn jarenlange droom is eindelijk uitgekomen, mijn eigen cheesecakeboek. Ik heb maar liefst 18 jaar aan dit boek gewerkt. Wat je kan verwachten?

Meer dan 80 recepten en voor elke gelegenheid de perfecte cheesecake.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.