Spicy Mexicaanse tonijntosti

Zo maak je deze Mexicaanse tonijntosti

Verwarm je tosti-apparaat alvast voor, terwijl je de tonijntosti opbouwt. Een goed warm apparaat is essentieel voor die krokante korst – en dat is natuurlijk wat we willen!

Voor deze tonijntosti meng ik tonijn uit blik met blokjes rode paprika en een flinke eetlepel zure room. Dit romige mengsel breng je uiteraard op smaak met zout en peper.

Goed brood is belangrijk voor een sublieme tosti, dus kies de soort boterhammen zorgvuldig: bijvoorbeeld stevig zuurdesembrood, of gewoon lekker klassiek wit casinobrood. Je besmeert de bammetjes met boter en belegt ze vervolgens met cheddar, het tonijnmengsel, wat koriander, rode Mexicaanse salsa en jalapeño-plakjes. Natuurlijk kun je hier mee variëren zoals je het zelf lekker vindt: meer of minder pit, wel of geen koriander, meer of minder kaas

Tonijntosti opgestapeld volgens onderstaande instructies? Dan bak je ‘m in een tostiapparaat in ongeveer vijf minuutjes goudbruin, tot de kaas mooi is gesmolten. De tosti bakken in een koekenpan kan ook: bak de pan-tosti dan in ongeveer 4 minuten per kant bruin. Tip: druk goed aan met een spatel, voor dat goudbruine knapperige korstje!

Spicy Mexicaanse tonijntosti
Totale tijd10 minuten

Spicy Mexicaanse tonijntosti

4.43 van 7 stemmen
Opslaan Printen

Ingrediënten

2 personen
  • ½ rode paprika zaadjes en zaadlijsten verwijderd
  • 1 blikje tonijn à 145 g
  • 2-3 el zure room
  • 4 boterhammen
  • 1 el boter
  • 4 plakken cheddar of belegen kaas
  • blaadjes van paar takjes koriander
  • 2-3 el rode Mexicaanse salsa
  • 6 jalapeñoplakjes uit pot, of meer/minder naar smaak
  • boter
  • extra nodig: zout en peper

Bereidingswijze: 

  • Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de rode paprika en snijd hem in heel kleine blokjes. Laat de tonijn uitlekken en meng er de paprikablokjes en 1 flinke eetlepel van de zure room door. Breng op smaak met zout en peper.
    MiljuschkaxFlink SpicyMexicaanseTonijnTosti 02
  • Besmeer de boterhammen met de boter. Leg op de niet-besmeerde kant van 2 boterhammen elk 1 plak cheddar.
    MiljuschkaxFlink SpicyMexicaanseTonijnTosti 03
  • Verdeel het tonijnmengsel erover.
    MiljuschkaxFlink SpicyMexicaanseTonijnTosti 04
  • Beleg met wat koriander, ½ eetlepel salsa en de jalapeño-plakjes.
    MiljuschkaxFlink SpicyMexicaanseTonijnTosti 05
  • Leg er nog een plakje cheddar op en dek af met de laatste 2 boterhammen met de boterkant naar boven. Bak in een tostiapparaat in ongeveer 5 minuten goudbruin, tot de kaas is gesmolten. Serveer met de rest van de zure room en de salsa en garneer met wat koriander.
    MiljuschkaxFlink SpicyMexicaanseTonijnTosti 06

Tip!

Tip: Bakken in een koekenpan kan ook: bak de pan-tosti dan in ongeveer 4 minuten per kant bruin. Druk goed aan met een spatel.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 650kcalKoolhydraten: 31.9gProteine: 39.6gVet: 39gVezels: 4.8g
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Meer over Miljuschka

Makkelijk met Miljuschka kookboek makkelijke recepten
Mijn kookboek

Makkelijk met Miljuschka

Vraag jij je ook wel eens af waar je de tijd vandaan moet halen om te koken? Nou ik wel! Ik ken de ratrace van het dagelijks leven, waardoor het avondeten er vaak even snel tussendoor piept.

In Makkelijk met Miljuschka ontdek je de magie van koken met minimale moeite en maximale smaak.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.