Spekbakjes met ei en asperges

Deze spekbakjes zijn een ideaal gerechtje voor een paasbrunch of een andere brunch. Makkelijk om te maken en lekker krokant door het uitgebakken spek.

Spekbakjes

Wat ook leuk is voor een feestje is om de spekbakjes zo te maken en dan te vullen met een lekkere frisse mangosalsa bijvoorbeeld. Serveer alleen wel met een klein bordje eronder anders wordt het een rommeltje.

De spekbakjes zijn het lekkerste als ze net uit de oven komen, maar je kunt ze ook goed bewaren en zelfs meenemen naar je werk voor de volgende dag. De asperges moet je klein genoeg snijden zodat ze in de oven kunnen garen. Te grote stukken worden niet gaar, maar kleine stukjes gaat prima.

Spek, ei en asperges

De combinatie van spek, ei en asperges is er eentje waar je smaakpapillen een vreugdedansje van doen. Dat zoute, knapperige spek dat samensmelt met het romige, zacht gebakken eitje, het is gewoon ultiem comfortfood. En dan die asperges! Die brengen nét dat beetje frisheid en een subtiele bite, waardoor het geheel perfect in balans is. Het is een soort luxe ontbijtje, zonder dat je er uren voor in de keuken hoeft te staan. Of je het nu serveert bij een uitgebreide paasbrunch, als hartige snack tussendoor of gewoon omdat je jezelf wilt verwennen… Dit gerecht is altijd een goed idee!

Spekbakjes met ei
Totale tijd25 minuten

Spekbakjes met ei en asperges

3.67 van 6 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

6 portie(s)

Ingrediënten

  • 1 el gehakte bieslook
  • 1 el room
  • 3 eieren
  • 12 plakken langwerpig ontbijtspek
  • 40 gr groene aspergetips in kleine stukjes
  • Peper en zout

Bereidingswijze: 

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Gebruik hittebestendige vormpjes die niet te laag zijn (ik gebruik hiervoor ijzeren pannacotta vormpjes) en zet deze op de kop neer op de bakplaat.
  • Drapeer de plakjes ontbijtspek hierover heen. Het mag overhangen want het spek krimpt tijdens het bakken.
  • Zet in de oven en bak het spek voor ongeveer 10 minuten of tot goudbruin.
  • Haal uit de oven en laat heel even afkoelen. Haal nu voorzichtig de spekbakjes eraf en zet andersom neer.
  • Klop het ei los met de room, de bieslook en breng op smaak met peper en zout.
  • Doe de aspergetips erdoor en verdeel over de spekbakjes.
  • Zet nog eens 10 minuten in de oven en serveer warm of koud.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 225kcalKoolhydraten: 1gProteine: 9gVet: 20gVerzadigde vetten: 7gTrans Fat: 1gCholesterol: 114mgNatrium: 324mgKalium: 134mgVezels: 1gSuiker: 1gVitamine A: 244IUVitamine C: 1mgCalcium: 18mgIJzer: 1mg
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.