Spareribs China style

Spareribs: het ultieme kluifvoer

Spareribs zijn wat mij betreft het toppunt van comfortfood. Lekker met je handen eten, saus aan je kin (en dat boeit je dan ook helemaal niks), en genieten van die perfect gegaarde, botermalse ribbetjes. Of je ze nu langzaam laat garen in de oven of op de barbecue gooit voor dat rokerige randje: goed gemarineerde spareribs zijn altijd een hit. En het fijne? Ze zijn super veelzijdig, van sticky en zoet tot pittig en kruidig, zoals deze Chinese variant. En ja, ook doordeweeks mag je jezelf trakteren op zo’n feestje op je bord.

De Chinese twist: zoet, zout en een beetje pit

Wat deze spareribs zo bijzonder maakt, is die klassieke Chinese smaakcombi van zoet, zout en een subtiel pepertje. Denk aan sojasaus, knoflook, gember en een likje honing of hoisinsaus, ingrediënten die je misschien al gewoon in je keukenkastje hebt staan. Ze zorgen samen voor die kenmerkende umami-smaak waar je niet van af kunt blijven. Serveer er wat gestoomde rijst of een simpele komkommersalade bij, en je hebt in no-time een maaltijd die smaakt alsof ‘ie uit een goede Chinese keuken komt. Alleen dan gewoon bij jou thuis, in pyjama. Want zo doen we dat.

chinese spareribs

Bereidingswijze voor Chinese spareribs

Snijd de ribben in stukken van 4-5 ribben. Snijd de gember in plakken en 3 bosuien in stukken van 5 cm. Doe samen met de spareribs, sojasaus, hoisin, kaneelstokken en steranijs in een pan. Voeg net zo veel water toe tot de ribben onder staan. Breng aan de kook, draai het vuur lager en laat 2-2,5 uur langzaam garen.

Verwarm de oven voor op 200 °C. Haal het vlees uit het vocht en laat het vocht tot de helft inkoken. Leg de spareribs op een bakplaat en giet het kookvocht eroverheen. Bak de ribbetjes in 30 minuten sticky en knapperig. Besmeer of bedruip de spareribs elke 10 minuten met extra kookvocht.

chinese spareribs
Totale tijd4 uur

Spareribs China style

4.63 van 16 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 portie(s)

Ingrediënten

  • 1 kg spareribs
  • 9 cm gember
  • 5 bosuien
  • 5 el sojasaus
  • 2 el hoisin
  • 2 kaneelstokken
  • 3 steranijs

Bereidingswijze: 

Instructies

  • Snijd de spareribs in stukken van 4-5 ribben. Snijd de gember in plakken en 3 bosuien in stukken van 5 cm. Doe samen met de spareribs, sojasaus, hoisin, kaneelstokken en steranijs in een pan. Voeg net zo veel water toe tot de ribben onder staan. Breng aan de kook, draai het vuur lager en laat 2-2,5 uur langzaam garen.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Haal de spareribs uit het vocht en laat het vocht tot de helft inkoken. Leg de spareribs op een bakplaat en giet het kookvocht eroverheen. Bak de spareribs in 30 minuten sticky en knapperig. Besmeer of bedruip de spareribs elke 10 minuten met extra kookvocht.
  • Snijd ondertussen de rest van de bosui in dunne ringetjes. Strooi de bosui over de spareribs en serveer.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Cheesecakeboek miljuschka
Mijn cheesecake

“Ik zag wel dat je naar m’n cheesecake”

Mijn jarenlange droom is eindelijk uitgekomen, mijn eigen cheesecakeboek. Ik heb maar liefst 18 jaar aan dit boek gewerkt. Wat je kan verwachten?

Meer dan 80 recepten en voor elke gelegenheid de perfecte cheesecake.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.