Snelle taco’s met cajun garnalen, mango en avocado

Cajun

Cajun is zo’n smaakmaker, je wil het overal op gooien. Deze kruidige mix komt oorspronkelijk uit de zuidelijke staten van de VS, vooral Louisiana, waar de keuken barst van soul en spice. Denk: paprika, knoflook, ui, oregano, tijm en natuurlijk cayennepeper. Het is warm, kruidig, een tikje rokerig en geeft instant karakter aan je gerecht. Vooral bij garnalen doet cajun het fantastisch, het versterkt hun zoetige smaak en zorgt voor die lekkere kick. Heb je eenmaal cajun in huis, dan wil je het ook op kip, aardappeltjes, popcorn (ja echt), en zelfs door je roerei. Cajun = smaak met attitude!  

De combinatie van cajun en garnalen… 

Garnalen zijn van zichzelf al een feestje, maar met cajunkruiden til je ze naar een heel ander level. Pittig, kruidig en met een knipoog naar de Amerikaanse zuidkust. Door er limoenzest aan toe te voegen krijgen ze net dat frisse accent. Laat ze even intrekken in de koelkast, dan zuigen ze al die smaken lekker op. Tien punten voor voorwerk! 

Balans is key 

Wat maakt deze taco nou echt top? De balans. Denk: de friszure rodekoolsla met limoensap tegenover de zoete mango met tajin (dat Mexicaanse smaakbommetje van chili, zout en limoen). En dan die zachte garnalen erbij… Knapperige, zachte, pittige en frisse smaken vechten om je aandacht, maar dan op de best mogelijke manier. 

Taco met cajun garnalen miljuschka

Taco time = party time! 

Taco’s zijn altijd een goed idee, maar deze variant is echt een crowdpleaser. Zet alles op tafel in losse bakjes en laat iedereen zelf z’n taco bouwen. Extra gezellig en je tortilla blijft lekker stevig. Vergeet niet: beleg en eet meteen, anders heb je kans op slappe taferelen. En slappe taco’s… daar doen we niet aan. 

Groene salsa: de kers op de taco 

Heb je ooit Mexicaanse groene salsa geproefd? Zo niet, dan gaat er een wereld voor je open. Pittig, fris, vol koriander en limoen. Heerlijk om je taco mee af te maken. Tip van mij: wees niet te zuinig. En als je zelf een beetje extra pit wilt, hup, nog een snufje chili erbovenop. 

Eetsmakelijk lieve mensen en geniet ervan!

Taco met cajun garnalen miljuschka
Totale tijd30 minuten

Snelle taco’s met cajun garnalen, mango en avocado

Makkelijke taco's die super lekker zijn!
Nog geen beoordelingen
Opslaan Printen

Benodigdheden

  • rasp
  • Schone theedoek

Ingrediënten

4 porties
  • 500 gr garnalen
  • 2 el cajunkruiden
  • 2 limoenen
  • 1/4 rode kool
  • 1 mango
  • 10 gr koriander
  • 2 tl tajin
  • 12 maistoritilla's
  • 2 el zonnebloemolie
  • Mexicaanse groene salsa naar smaak

Bereidingswijze: 

  • Doe de garnalen met de cajunkruiden in een kom. Boen 1 limoen schoon en rasp de schil erboven. Meng goed en bewaar in de koelkast tot gebruik.  
  • Verwijder de harde kern van de kool en snijd in hele dunne reepjes. Meng met het zout en het sap uit 1 limoen.  
  • Snijd de mango in kleine blokjes. Snijd de koriander fijn. Meng de mango en koriander met de tajin.  
  • Verhit twee koekenpannen op middelhoog vuur. Bak in de eerste de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bewaar de warme tortilla’s in een schone theedoek. 
  • Verwarm ondertussen in de tweede koekenpan de olie. Bak de garnalen in ca. 4-5 minuten aan beide kanten gaar. Haal uit de pan.  
  • Serveer de tortilla’s met de koolsla, mango, garnalen, koriander en groene salsa. 

Tip!

Beleg de taco’s een voor een en eet ze dan meteen op. Dan blijft de tortilla het lekkerst.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Meer over Miljuschka
Bestellen

Shop the tools

Van elk recept een succes maken, doe je met deze spullen. Dit zijn mijn favorieten voor in de keuken.

  • miljuschka le creuset

    Le Creuset Braadpan roze

    Gietijzeren pan met emaille coating en écht de basis voor elke stoof.

    200,99
    Koop via bol.com
  • miljuschka kookboek makkelijk met miljuschka

    Makkelijk met Miljuschka

    Mijn kookboek met 100 makkelijke recepten én stap voor stap foto’s.

    32,50
    Koop via mijn shop
  • Website shop the tools (7)

    Miljuschka’s koksmes

    Mijn eigen koksmes! Dit mes is een echte alleskunner, en een goed koksmes is onmisbaar in de keuken.

    49,99
    Koop via mijn shop
  • Website shop the tools (1)

    Keukenmachine

    De Kitchenaid keukenmachine is écht jouw beste vriend in de keuken.

    480,54
    Koop via bol.com
MM14 miljuschka magazine shop rust regelmaat recepten
Miljuschka Magazine

Rust, Regelmaat & Recepten

Van zon, zee en strand (lees: ijs, salades en barbecue) gaan we weer naar rust, regelmaat én … recepten. Back to business of to school, ik garandeer je: met het nieuwe nummer van Miljuschka Magazine ben je er absoluut klaar voor!

Meer dan 55 recepten alles makkelijk en snel.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.

mm14