Voor mijn nieuwe aflevering van de podcast serie: Het Eerste Avondmaal, schuiven er weer twee fantastische gasten aan mijn tafel: Janice Blok en Anita Witzier! Het resultaat? Een gezellig en smakelijk gesprek, met niet alleen dit heerlijke gerecht als resultaat, maar ook een flinke dosis humor en openhartige liefdesverhalen.
De favoriete gerechten van Janice en Anita
Janice Blok weet precies wat ze lekker vindt: gevulde paprika met mager rundergehakt, een frisse avocado-limoendip en zoete aardappel met een flinke dot crème fraîche. Simpel, gezond en overheerlijk! Anita Witzier daarentegen haalt haar culinaire inspiratie uit de keuken van Ottolenghi. Alles uit zijn kookboek ‘Comfort’ is voor haar een schot in de roos.
Tijdens de opname mochten de dames genieten van een gerecht dat perfect aansluit bij hun smaken: gevulde snackpaprika’s met een wilde rijstsalade en feta. Een kleurrijke en smaakvolle maaltijd waar je meteen trek van krijgt.
Gevulde snackpaprika’s
Het mooie aan snackpaprika’s is dat ze niet alleen vrolijk ogen, maar ook een smaakexplosie zijn in een klein jasje. Deze mini’s barsten van de natuurlijke zoetheid en combineren perfect met hartige vullingen zoals feta. Ideaal als lichte maaltijd of indrukwekkend borrelhapje. Met de frisse wilde rijstsalade erbij krijg je direct dat zomerse vakantiegevoel op je bord. Dit gerecht bewijst maar weer: klein is vaak juist heel groots!
Rode vlaggen en liefdeslessen
Naast het genieten van lekker eten kwamen er ook persoonlijke verhalen op tafel. Janice liet zich van haar eerlijke kant zien en deelde drie van haar grootste ‘rode vlaggen’ in relaties. Welke dat precies zijn? Dat hoor je natuurlijk in de podcast! Anita bracht daarentegen wat relatieve wijsheid mee: ze is al 22 jaar gelukkig getrouwd met haar grote liefde. “Dat gooi je niet zomaar weg,” benadrukte ze.

Een tafel vol gezelligheid!
Benieuwd naar de red flags van Janice en de geheimen achter Anita’s succesvolle huwelijk? Of wil je gewoon genieten van een portie culinaire inspiratie? Luister Het Eerste Avondmaal op Podimo en… dat doe je nu 30 dagen helemaal GRATIS. Klik snel hier om de podcast te luisteren en gebruik te maken van de actie.

Snackpaprika’s gevuld met zwarte rijstsalade
Benodigdheden
- Bakplaat
- Bakpapier
- rasp
Ingrediënten
- 300 gr snackpaprika's
- 200 gr zwarte rijst
- 2 rode uien
- 6 el extra vierge olijfolie
- 75 gr pijnboompitten
- 75 gr geroosterde amandelen
- 15 gr platte peterselie
- 10 gr dragon
- 10 gr munt
- 1 little gem sla
- 40 gr rucola
- 3 el gedroogde cranberry's
- 3 el granaatappelpitjes
- 1 citroen
- 75 gr feta
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de paprika’s in de lengte doormidden, verwijder de steel en zaadjes en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Breng op smaak met peper en zout en rooster 15 minuten in de oven.
- Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snipper de uien. Verwarm 3 el olie in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de uien in ongeveer 10 minuten zacht en zoet. Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel een klein scheutje water toe als de uien bijna aanbranden.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan op middelhoog vuur in 3-4 minuten goudbruin. Haal uit de pan.
- Snijd de peterselie fijn. Pluk de blaadjes van de dragon en munt en snijd fijn. Snijd de little gem doormidden en snijd in repen. Snijd de gedroogde cranberry's grof.
- Meng de peterselie, dragon, munt, little gem, rucola, cranberry's, granaatappel en de rest van de olie met de rijst. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil boven de rijst. Pers de helft van de citroen erboven uit. Breng de rijst op smaak met peper en zout.
- Schep de rijst in de paprika’s en leg ze op een mooie schaal. Verkruimel de feta erboven.
Tip!

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.