Ben jij op zoek naar een verrukkelijke lunch die je snel en makkelijk kunt bereiden? En houd je net als ik enorm van verse vis… Dan is een sandwich met vers gesneden zalmtartaar misschien wel iets voor jou. Niet alleen is dit super lekker, maar ook nog eens gezond.
Zalmtartaar
Zalmtartaar kun je thuis gemakkelijk maken, maar je hebt er wel een goed stuk verse rauwe zalm voor nodig. Gewoon even langs jouw plaatselijke visboer, vertellen wat je er van gaat maken en dan moet het helemaal goed komen.
De rauwe zalm snijd je in kleine blokjes en vermeng je met heerlijke smaakmakers. In dit geval gebruik ik citroensap, peper en zout. Ik gebruik niet te veel smaakmakers omdat verse zalm van zichzelf al een lekkere smaak heeft en de verse roomkaas ook nog afgemaakt wordt met verschillende smaakmakers.
Variëren
Heb je een product niet in huis? Niet getreurd, natuurlijk kun je ook een beetje variëren met dit recept. Zo kun je de citroen bijvoorbeeld verwisselen voor limoen, de radijs voor een kappertje en de bieslook voor dille. Lees je maar eens in over wat voor smaakmakers lekker zijn in combinatie met zalm. Je zal versteld staan over hoeveel mogelijkheden er wel niet zijn. Wil je weten welke combinatie ik heerlijk vind? Lees dan snel onderstaand recept.

Sandwich zalmtartaar met radijs, bleekselderij en veldsla
Ingrediënten
- 4 radijs in plakjes
- snuf zout
- snuf peper
- 300 gr zalmfilet in blokjes
- 1 citroen
- 150 gr roomkaas naturel
- 1 bosje bieslook
- 8 sneetjes brood
- 1 stengel bleekselderij
- 40 gr veldsla
Bereidingswijze:
- Bestrooi de radijsjes in een kommetje met wat zout en zet 10 minuten apart.
- Meng de zalm met het citroensap en wat peper en zet apart.
- Roer de roomkaas goed los. Meng de bieslook met de citroenrasp en een snuf zout door de roomkaas.
- Besmeer 4 boterhammen met de roomkaas. Schep de bleekselderij door de zalm en verdeel over de roomkaaslaag. Giet de radijsjes af en verdeel ze over de boterhammen. Top met een toef veldsla en leg er een tweede snee brood op.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.