Met de heerlijke smaken van venkel en bloedsinaasappel waan je je meteen in de lente. Daar heb je eigenlijk verder weinig voor nodig! Bovendien is de salade klaar in een paar minuutjes. Strooi er voor de crunch wat pecannootjes overheen en je kunt meteen aanvallen!
Het is heerlijk als een lichte lunch maar wil je deze salade van venkel en bloedsinaasappel een beetje steviger maken dan kun je er voor kiezen om bijvoorbeeld wat gerookte kip eraan toe te voegen.

Salade van venkel en bloedsinaasappel
Ingrediënten
Ingredienten
- 1 venkel
- 2 bloedsinaasappels
- 3 el sinaasappelsap
- 2 el olijfolie
- Peper en zout
- Handje pecannoten gehakt
Bereidingswijze:
Instructies
- Snij de venkel zo dun mogelijk. Dit is makkelijk om te doen met een mandoline of met een goed scherp mes.
- Schil de bloedsinaasappels zo dik dat je het wit van de velletjes meteen meeneemt tijdens het schillen. Snij vervolgens met een scherp mes de partjes er tussen uit. Knijp het resterende vocht van de bloedsinaasappel goed uit boven een kom.
- Meng dit met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
- Strooi een handje gehakte pecannoten erover.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.