Watermeloen salade

Heb je zin in een zomerse salade die fris en exotisch is? Bijvoorbeeld omdat je gaat barbecueën of als tegenhanger bij een pittig gerecht?

Kies dan voor mijn watermeloen salade recept. Deze heerlijk frisse salade bevat naast watermeloen ook nog kokos en feta. Een geweldige combinatie van smaken. De watermeloen zorgt namelijk voor de frisheid terwijl de kokos je het gevoel geeft dat je op een palmenstrand bent.

Watermeloen: summer’s best friend

Watermeloen is wat mij betreft echt de koning van de zomervruchten. Zoet, sappig en mega verfrissend – precies wat je nodig hebt op een warme dag. Maar wist je dat watermeloen ook nog eens super gezond is? Deze roze beauty zit boordevol vitamine A, B6 en C, kalium en antioxidanten. Tel daar de hydraterende werking van al dat sap bij op en je snapt: watermeloen is eigenlijk gewoon eetbaar skincare!

Ik vind ‘m heerlijk om gewoon zo los te eten, maar verwerkt in een salade is hij minstens zo lekker. De combinatie met zoute feta en frisse munt is echt een match made in heaven. En door de komkommer erbij blijft het toch lekker fris en crunchy. 

Mix & match

Het leuke aan deze watermeloen salade is dat je er eindeloos mee kunt variëren. Geen munt in huis? Vervang het door basilicum of koriander. Houd je niet zo van feta? Probeer eens geitenkaas of mozzarella. Je kunt er ook geroosterde noten of pitjes doorheen strooien voor wat extra bite. Of wat dacht je van gegrilde kip of garnalen erbij voor een complete maaltijd salade?

Mijn favoriete twist is om er een paar druppels balsamico crème doorheen te roeren. Die zoete, stroperige smaak maakt het plaatje helemaal af! Maar waarschuw je gasten dan wel even, want door die donkere balsamico ziet het er een stuk minder pretty uit

Presentatie on point

Ook al smaakt deze salade sowieso fantastisch, met een beetje extra moeite wordt hij helemaal een plaatje. Ik serveer hem het liefst in een grote, ondiepe schaal zodat alle kleuren goed uitkomen. Garneer met wat extra muntblaadjes en eventueel wat zwarte olijven voor een mooi contrast.

Als je echt wilt uitpakken kun je de salade ook in de uitgeholde watermeloen zelf serveren. Zo’n watermeloenbowl staat superleuk op tafel en is nog eens duurzaam ook. Geen wegwerpbordjes, gewoon eten uit de natuur. 

Conclusie: watermeloen salade is life

Ik kan nog uren doorgaan over mijn liefde voor watermeloen en deze salade in het bijzonder, maar ik denk dat je inmiddels wel overtuigd bent. Deze watermeloen salade is alles wat je deze zomer nodig hebt: makkelijk, gezond, lekker en perfect om te delen met je loved ones.

Of je hem nou maakt voor een tuinfeest, picknickt in het park of gewoon lekker op de bank Netflixt – met een kom van deze salade waan jij je instant in zomerse sferen. 

Ben je fan van feta? Probeer dan ook eens deze lekkere frisse waterkerssalade

Watermeloensalade miljuschka
Totale tijd15 minuten

Watermeloen salade recept

4.62 van 18 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 portie(s)

Ingrediënten

  • halve watermeloen
  • 80 gram geraspte kokos
  • 6 takjes munt
  • 175 gram feta kaas
  • 100 ml slagroom
  • 75 gram roomkaas
  • zwarte olijven eventueel als extra toevoeging

Bereidingswijze: 

Instructies

  • Meng eerst de slagroom, de roomkaas en 75 gr van de feta tot een room.
  • Haal met de meloenboor 12 bolletjes uit de watermeloen. Schijfjes of partjes kan natuurlijk ook.
  • Rooster de kokos in een koekenpan.
  • Verdeel de room over een bord. Verkruimel hier de helft van de overgebleven feta over en strooi de geroosterde kokos eroverheen.
  • Nu voeg je de watermeloenbolletjes toe, de andere helft van de feta en de muntblaadjes.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.