Bijgerecht recepten

Watermeloen salade recept

Samenvatting

  • Voorbereiden 15 min.
  • P Aantal personen Diverse mogelijkheden

Ingredienten

halve watermeloen

80 gram geraspte kokos

6 takjes munt

175 gram feta kaas

100 ml slagroom

75 gram roomkaas

Benodigheden

meloenboor

Sharing is caring!

Heb je zin in een zomerse salade die fris en exotisch is? Bijvoorbeeld omdat je gaat barbecueën of als tegenhanger bij een pittig gerecht? Kies dan voor mijn watermeloen salade recept. Deze heerlijk frisse salade bevat naast watermeloen ook nog kokos en feta. Een geweldige combinatie van smaken. De watermeloen zorgt namelijk voor de frisheid terwijl de kokos je het gevoel geeft dat je op een palmenstrand bent.

Recept salade met watermeloen: bereidingswijze

Aan deze frisse en exotische salade ga je echt niet veel tijd kwijt zijn om hem te maken. Volg gewoon de verschillende stappen uit mijn recept en voor je het weet staat de salade al bij je op tafel.

Ga op de volgende manier te werk bij deze watermeloen salade. Mix eerst de slagroom, de roomkaas en 75 gram van de feta tot een room. Haal vervolgens 12 bolletjes uit de watermeloen met de boor. Als je geen boor hebt kun je de meloen ook in schijfjes of partjes snijden.

Rooster de kokos in een koekenpan. Doe de room op het bord. Verkruimel de helft van de overgebleven feta eroverheen. Verdeel nu de geroosterde kokos over de salade. Nu voeg je de andere helft van de feta, de meloenbolletjes (of -partjes) en de muntblaadjes toe.

Je ziet het: echt super makkelijk om te maken. En als je er eenmaal van geproefd hebt, ga je deze watermeloen salade vast nog veel vaker maken!

Nog meer lekkers