Salade recepten

Salade met tomaat en pijnboompitten recept

Samenvatting

 • Bereiden 5 minuten
 • Aantal personen 4

Ingredienten

8 tomaten

1 krop botersla

100 gram pijnboompitten

1 eetlepel honing

1 theelepel mosterd

3 eetlepels olijfolie

1 eetlepel balsamico azijn

zout en peper

Sharing is caring!

Ben je op zoek naar een gezonde en gemakkelijke lunch of naar een eenvoudig te bereiden voorgerecht voor bij een etentje? Ga dan eens aan de slag met het bereiden van deze heerlijke salade met tomaat en pijnboompitten. In een handomdraai schotel je jezelf en je gasten een heerlijk frisse salade voor. Succes verzekerd. Deze salade met tomaat en pijnboompitten is gemakkelijk om te maken en daarbij ook nog eens heerlijk en gezond. Bij mij thuis wordt er in elk geval altijd heerlijk van gesmuld en ik weet zeker dat dat bij jou niet anders zal zijn!

Recept salade met tomaat en pijnboompitten: bereidingswijze

Hoe je deze salade zelf het beste kunt bereiden? Ik ga je hier precies uitleggen hoe je dat doet. Je begint met het schoonmaken van de botersla. Doe die schoongemaakte sla vervolgens in een schaal. Daarna snijd je de tomaten in parten. Ook die voeg je aan de schaal toe. Pak een pannetje of koekenpan en rooster daar kort even de pijnboompitten in. Doe ze bij de sla en de tomaten in de schaal. Voor wat extra smaak aan je salade met tomaat en pijnboompitten meng je tot slot de overige ingrediënten met elkaar, zodat je daar een heerlijke dressing van maakt. Verdeel de dressing over je salade en voilà: je hebt een super gezond en lekker gerecht bereid. En dat in maar een paar minuten tijd!

Salade met tomaten en pijnboompitjes

Salade met tomaten en pijnboompitjes

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 5 minuten

Ingrediënten

 • 8 tomaten
 • 1 krop botersla
 • 100 gram pijnboompitten
 • 1 eetlepel honing
 • 1 theelepel mosterd
 • 3 eetlepels olijfolie
 • 1 eetlepel balsamico azijn
 • zout en peper

Instructies

  Hoe je deze salade zelf het beste kunt bereiden? Ik ga je hier precies uitleggen hoe je dat doet. Je begint met het schoonmaken van de botersla. Doe die schoongemaakte sla vervolgens in een schaal. Daarna snijd je de tomaten in parten.

  Ook die voeg je aan de schaal toe. Pak een pannetje of koekenpan en rooster daar kort even de pijnboompitten in. Doe ze bij de sla en de tomaten in de schaal. Voor wat extra smaak aan je salade met tomaat en pijnboompitten meng je tot slot de overige ingrediënten met elkaar, zodat je daar een heerlijke dressing van maakt. Verdeel de dressing over je salade en voilà: je hebt een super gezond en lekker gerecht bereid. En dat in maar een paar minuten tijd!

Nog meer lekkers