Bijgerecht recepten

Salade met cimi di rapa en burrata

Samenvatting

  • Bereiden 15 min.
  • Aantal personen 2 personen

Ingredienten

500 gr cimi di rapa

1 bol burrata

200 gr kerstomaatjes

1-2 bloedsinaasappels

peper en zout

Dressing

2 el sap van de bloedsinaasappel

1 el olijfolie

peper en zout

Sharing is caring!

Niet iedereen kent cimi di rapa, maar deze Italiaanse groente lijkt een beetje op een kruising tussen raapsteel en broccoli. Het wordt ook wel rapini of broccoletti genoemd. De Italiaanse raapsteel. Eigenlijk heel eenvoudig te bereiden met wat olijfolie en peper en zout maar in deze salade is het helemaal een topper. Heerlijk met het romige van de burrata en het knapperige van de tomaatjes.

Bereidingswijze salade met cimi di rapa en burrata

Deze salade is heel eenvoudig te maken. Het enige wat je even moet doen is het blancheren van de cimi di rapa. Snij de groente wat kleiner en te dikke stelen haal je weg. Blancheer de groente even kort in een pannetje met kokend water, laat uitlekken en verwerk verder in deze salade.

De kerstomaatjes snij je in de helft of door vieren als ze wat groter zijn. De bloedsinaasappel schil je zo dik dat je het wit van de buitenkant helemaal weghaalt. Snij nu met een scherp mes de partjes er tussenuit. Vang het vocht van de sinaasappel op.

Leg de burrata in het midden van een kom of schaal en rangschik hier de cimi di rapa, de tomaatjes en de stukken bloedsinaasappel omheen.

Maak een dressing door het sap van de sinaasappel te mengen met 1 of 2 eetlepels olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en schenk dit over de salade. Maak het af door een beetje olijfolie over de burrata te drizzelen en eet meteen.

Nog meer lekkers