Cimi di rapa, die lievelingsgroene van ItaliĆ« voegt direct pit toe aan je salade. De iets bittere, licht aardse smaak maakt ām verrassend lekker en zorgt voor karakter. Denk aan een stevige bite, iets tussen broccoli en raapstelen in. In dit recept gebruik je zoān 500āÆgr, heerlijk royaal, want groente mag altijd de hoofdrol spelen!


Burrata
Burrata is pure verwennerij, aan de buitenkant stevig als mozzarella, maar open je ām⦠dan komt die romige kern eruit borrelen. Het is de perfecte tegenhanger voor de bittere cimi di rapa. Milde, zijdezachte kaas die smelt in je mond en je salade meteen serieus ācomfort foodā maakt.
Bloedsinaasappel is de fris-zoete topper
De felrode partjes van 1ā2 bloedsinaasappels geven deze salade net dat extra. Ze breken de bitterheid van de groente en voegen een frisse, fruitige twist toe. En laten we eerlijk zijn: die felrode kleur is een feestje op je bord, maar vooral gezond ā vol vitamine C en antioxidantenāÆ

Salade met cimi di rapa en burrata
Ingrediƫnten
Ingredienten
- 500 gr cimi di rapa
- 1 bol burrata
- 200 gr kerstomaatjes
- 1-2 bloedsinaasappels
- Peper en zout
- Dressing
- 2 el sap van de bloedsinaasappel
- 1 el olijfolie
- Peper en zout
Bereidingswijze:
Instructies
- Deze salade is heel eenvoudig te maken. Het enige wat je even moet doen is het blancheren van de cimi di rapa. Snij de groente wat kleiner en te dikke stelen haal je weg. Blancheer de groente even kort in een pannetje met kokend water, laat uitlekken en verwerk verder in deze salade.
- De kerstomaatjes snij je in de helft of door vieren als ze wat groter zijn. De bloedsinaasappel schil je zo dik dat je het wit van de buitenkant helemaal weghaalt. Snij nu met een scherp mes de partjes er tussenuit. Vang het vocht van de sinaasappel op.
- Leg de burrata in het midden van een kom of schaal en rangschik hier de cimi di rapa, de tomaatjes en de stukken bloedsinaasappel omheen.
- Maak een dressing door het sap van de sinaasappel te mengen met 1 of 2 eetlepels olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en schenk dit over de salade. Maak het af door een beetje olijfolie over de burrata te drizzelen en eet meteen.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.
Meer over Miljuschka