Gezonde recepten

Lauwwarme aardappelsalade met witte asperge, kropsla, ei en bieslook recept

Samenvatting

  • Voorbereiden 25 minuten
  • Bereiden 30 minuten
  • Aantal personen 4

Ingredienten

750 gr vastkokende aardappels

750 gr witte asperges

1 kropsla

4 eieren

100 gr kappertjes

1 bosje bieslook

1/2 bosje peterselie

350 gr volle kwark

1 el mosterd

Peper en zout

Sharing is caring!

Recept Lauwwarme aardappelsalade met witte asperge, kropsla, ei en bieslook: bereidingswijze

Vol en overdadig. Deze aardappelsalade is om je vingers bij af te likken. Bij witte asperges hoort ei en die twee gaan weer zo heerlijk samen met een gekookt aardappeltje. De kropsla geeft de aardappelsalade een lekkere bite. De bieslook en de kappertjes geven de aardappelsalade net wat meer pit en het zuurtje van de kwark draagt een heerlijke frisheid bij. Eet het lauwwarm. Heb je nog wat over? Dat kan haast niet want daar is het te lekker voor maar stel je hebt wat over….haal dat dan ruim van te voren uit de koeling, want op kamertemperatuur is de aardappelsalade nog lekkerder. Enjoy!

Was de aardappels en snijd ze in blokjes van ongeveer 3 bij 3 cm. Kook ze in gezouten water tot ze beetgaar zijn, giet ze dan af, besprenkel met een beetje olijfolie en houd warm in de pan.

Schil de asperges, snijd de houterige onderkantjes er vanaf en kook ze beetgaar in gezouten water. Snijd ze daarna in ongeveer even grote stukken als de aardappel.

Kook de eieren 8 minuten, laat ze goed schrikken en pel ze.

Pluk de bladeren van de kropsla los, was ze in ruim (koud) water en droog ze goed. Scheur de bladeren in grove stukken.

Meng de kwark met mosterd en breng op smaak met peper en zout.

Snijd de bieslook en peterselie fijn. Halveer de eieren.

Meng in een grote kom de aardappels, asperge en kropsla en hussel de kwark, kruiden en kappertjes erdoor. Garneer met gehalveerde gekookte eieren.

Lauwwarme aardappelsalade met asperges en ei

Lauwwarme aardappelsalade met asperges en ei

Aantal personen: 4
Voorbereidingstijd: 25 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 55 minuten

Ingrediënten

  • 750 gr vastkokende aardappels
  • 750 gr witte asperges
  • 1 kropsla
  • 4 eieren
  • 100 gr kappertjes
  • 1 bosje bieslook
  • 1/2 bosje peterselie
  • 350 gr volle kwark
  • 1 el mosterd
  • Peper en zout

Instructies

    Was de aardappels en snijd ze in blokjes van ongeveer 3 bij 3 cm. Kook ze in gezouten water tot ze beetgaar zijn, giet ze dan af, besprenkel met een beetje olijfolie en houd warm in de pan.

Schil de asperges, snijd de houterige onderkantjes er vanaf en kook ze beetgaar in gezouten water. Snijd ze daarna in ongeveer even grote stukken als de aardappel.

Kook de eieren 8 minuten, laat ze goed schrikken en pel ze.

Pluk de bladeren van de kropsla los, was ze in ruim (koud) water en droog ze goed. Scheur de bladeren in grove stukken.

Meng de kwark met mosterd en breng op smaak met peper en zout.

Snijd de bieslook en peterselie fijn. Halveer de eieren.

Meng in een grote kom de aardappels, asperge en kropsla en hussel de kwark, kruiden en kappertjes erdoor. Garneer met gehalveerde gekookte eieren.

Dit recept is gemaakt voor Leidschenhage vernieuwt waar Miljuschka elke maand live kookworkshops geeft.

Nog meer lekkers