Salade met kaas

Salade met kaas

De Italianen en Fransen doen het al jaren, kaas combineren met een salade. Of het nu geitenkaas, mozzarella of een blauwschimmel is, we hebben het helemaal omarmt op een salade. Maar wat dacht je van belegen kaas? Deze oer-Hollandse topper van Uniekaas is ook heerlijk in een salade. Of het nu als lunch of maaltijdsalade is, dit recept is gezond en lekker. 

Jong, belegen en oud

Kaas wordt vaak beschreven als jong, belegen en oud. Elke kaas heeft zijn eigen smaak en dat heeft alles te maken met het rijpingsproces. Elke kaas begint jong en zacht van smaak en rijpt geleidelijk door. Hierdoor krijgt het meer karakter, wordt de kaas harder en de smaak pittiger. Deze kaas is gemaakt met belegen kaas, maar deze kan je gemakkelijk vervangen door jonge kaas of oude kaas, net wat je lekker vindt. Wil je meer weten over het verschil tussen, jong, belegen of oud? Lees hier alles over kaas

Mosterd citroendressing

Voor deze en elke andere salade kun je natuurlijk een dressing kopen, maar wist je dat je deze ook heel makkelijk zelf kunt maken? Het recept van deze mosterd citroendressing deel ik hier.

Uniekaas salade met kaas
Totale tijd20 minuten

Salade met kaas

4.20 van 10 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

  • 1 bos (gekleurde/regenboog) wortels
  • 1 bos asperges
  • 1 bos radijs
  • 100 gram tuinerwten
  • 100 gram groene sojabonen
  • 2 eetlepels appelciderazijn
  • 4 eieren
  • 300 gram belegen Uniekaas kaas 200 gr in blokjes gesneden 100 geraspt
  • 200 gram waterkers
  • 150 ml citroen mosterddressing

Bereidingswijze: 

  • Breng een pan met ruim water aan de kook met een snuf zout. Was en kook de worteltjes 4 minuten en voeg dan de asperges toe en laat nog 1 min koken.
  • Laat de wortels en asperges in een vergiet uitlekken en spoel meteen af met koud water.
  • Breng een pan met water aan de kook met een scheut appelciderazijn om de eieren te pocheren.
  • Breek alle eieren boven een aparte kom. Roer nu in het water tot er een draaikolk ontstaat. Laat daar voorzichtig een ei in zakken en haal het ei na 3 min met een schuimspaan of zeefje uit de pan. Herhaal dit met de andere 3 eieren.
  • Snijd 200 gr van de kaas in blokjes en rasp 100 gr fijn.
  • Verdeel de waterkers, groenten en blokjes kaas over de borden en serveer met een gepocheerd ei, een scheutje dressing en lekker veel geraspte kaas.

Tip!

  •  
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.