

Roze bietenlinguine
Ingrediƫnten
- 500 g linguine
- 100 g ricotta
Voor de rodebietensaus
- 500 g voorgekookte bieten uitgelekt en in parten
- 1 kleine rode ui in vieren
- 1 teen knoflook
- 25 g witte amandelen
- 4 el olijfolie
Voor de pangrattato
- 2 el olijfolie
- 2 sneetjes oud zuurdesembrood fijngesneden
- 15 g bladpeterselie fijngesneden
- rasp van 1 biologische citroen
Bereidingswijze:
- Doe alle ingrediƫnten voor de rodebietensaus in de blender en maal tot een gladde en romige saus. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
- Kook de linguine al dente in een grote pan met gezouten water.
- Verhit intussen voor de pangrattato de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak het brood met de peterselie goudbruin en knapperig. Hoe kleiner je het brood hebt gesneden, hoe sneller dit gaat. Voeg de citroenrasp met wat zout en peper naar smaak toe en bak nog 1 minuut. Zet opzij.
- Giet de pasta af, maar laat ongeveer 100 ml kookwater bij de pasta in de pan. Giet de bietensaus in de pan en roer goed zodat alle linguine bedektis met een dun laagje roze saus. Kook nog een paar minuten, zet het vuur uit en schep dan met een tang mooie ānestjesā van de linguine in diepe borden. Schep er een beetje ricotta op en bestrooi met de pangrattato.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.
Meer over Miljuschka