Wat is Pumpkin Spice?
Voor dit recept maak ik gebruik van een kant-en-klaar potje pumpkin spice kruiden uit de supermarkt. Maar als je je creatief wilt uitleven, kun je natuurlijk ook zelf je eigen pumpkin spice mix maken. Het kan zomaar zijn dat je de meeste kruiden al in je keukenkastje hebt staan. Voor deze herfstige specerijenmix heb je de volgende ingrediënten nodig:
- 1 theelepel kaneel
- ½ theelepel nootmuskaat
- ½ theelepel gemalen kruidnagel
- ½ theelepel gemalen gember
Roer alles goed door elkaar en bewaar de mix in een luchtdicht potje. Zo heb je altijd je eigen pumpkin spice kruiden bij de hand!
Pompoenpuree maken
In mijn recept voor pumpkin spiced latte verwerk ik pompoenpuree. Dat zorgt natuurlijk voor die lekkere pompoensmaak. En geloof me, dat wil je. Pompoenpuree maak ik zelf, want dat is echt heel makkelijk. Snijd een pompoen doormidden, verwijder de zaadjes, besprenkel met een snufje zout en zet het in de oven. Na 45 minuten haal je de pompoen uit de oven. Met een lepel maak je de inhoud van de pompoen los van de schil. Doordat de pompoen zo lang in de oven heeft gestaan, gaat dit heel soepel. Schep de inhoud in een blender en blend tot een gladde substantie.
Handige tips voor pompoenpuree
Je hebt voor dit recept maar twee eetlepels pompoenpuree nodig. Laat de rest afkoelen en vries het in luchtdichte zakken in voor toekomstig gebruik. Pompoenpuree is tot drie maanden in de vriezer houdbaar en kan als basis worden gebruikt voor soepen, sauzen en zelfs stoofschotels. Ik heb het zelfs verwerkt in een heerlijk pompoen-ijs met kardemom.
De lekkerste pumpkin spiced latte
Staat de kruidenmix en pompoenpuree klaar? Dan kun je over naar het echte werk: de pumpkin spiced latte maken. Je pakt een pan en voegt daar de melk, vanille extract, pompoenpuree, suiker en pumpkin spice kruiden aan toe. Dit laat je even warm worden. Zet ondertussen een espresso in een leuke mok of een mooi glas en schenk daar het melkpompoenmengsel bij. Klop wat slagroom op of grijp naar een slagroomspuitbus en spuit flink wat slagroom over de gevulde mokken. Maak af door nog wat van de pumpkin spices er overheen te strooien. Heerlijk voor tijdens de koude en regenachtige dagen.
En voilà! Je hebt nu je eigen, heerlijke pumpkin spiced latte gemaakt, perfect voor de koude en regenachtige herfstdagen. Geniet van deze verwarmende drank terwijl je je lekker terugtrekt met een goed boek of een cozy film. Deze zelfgemaakte versie is niet alleen vriendelijker voor je portemonnee, maar ook een stuk gezelliger! Proost op de herfst!

Recept voor de lekkerste pumkin spiced latte
Ingrediënten
- 500 ml melk
- 1-3 tl suiker naar smaak
- 120 ml koffie espresso
- slagroom om te serveren
- 1/2 theelepel Verstegen World spice blend pumpkin spice of een zelfgemaakte specerijenmix
- Vanille extract
Pompoenpuree
- 1 pompoen
- snufje zout

Bereidingswijze:
Pompoenpuree
- Verwarm de oven voor op 200ºC graden.
- Snijd een pompoen doormidden. Verwijder de pompoenpitten met een lepel. Strooi een snufje zout over de twee halve pompoenen. Plaats de twee halve pompoenen op een bakplaat met de uitgeholde kant naar onder. Bak af voor ongeveer 45 minuten tot 1 uur.
- Haal de pompoen uit de oven. Lepel het vruchtvlees uit de schil en schep in een blender. Pureer tot een gladde puree.
Pumkin spiced latte
- Zet een pan op middelhoog vuur en voeg daar de melk, vanille extract, pompoenpuree, suiker en de pumkin spice kruiden aan toe en laat dit in zijn geheel even warm worden.
- Zet een espresso in een leuke mok of een glas en doe daar het melkpompoenmengsel bij.
- Maak af met slagroom en strooi er eventueel nog wat pumpkin spice kruiden overheen als finishing touch.


Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.