Iced latte (ijskoffie verkeerd)

Tijd

Categorieën: Drankjes, Recept

Ijskoffie

Met de huidige hittegolf kan ik niet genoeg krijgen van verfrissende drankjes. Van de week deelde ik al mijn favoriete korianderlimonade en vandaag heb ik een heerlijke ijskoffie of iced latte in dit geval. Of ijskoffie verkeerd. Hoe je het noemt maakt niet zoveel uit.

Het maken van de ijskoffie is kinderlijk eenvoudig. Het enige dat je nodig hebt is uiteraard koffie, melk en veel ijs. Ik gebruik voor de koffie een espresso, maar je kunt gebruiken wat jij lekker vindt. Door de hoeveelheid melk die hierin gaat mag het best een wat sterker bakje zijn.

Voeg ijs toe

Voor de iced latte begin je met het toevoegen van ijs in je glas. Vul het tot de nok toe. Daaroverheen komt de melk en als laatste voeg je de espresso toe.

Wil je wat smaakjes toevoegen? Dit is ook heel lekker met bijvoorbeeld karamelsiroop, vanillesiroop, kokossiroop of wat je zelf maar lekker vindt.

Iced latte

Iced latte – voor warme dagen

No ratings yet
Bereidingstijd 5 min
Totale tijd 5 min
Gang Drankjes
Porties 1 portie(s)

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 1 espresso
  • 100-150 ml volle melk afhankelijk van formaat van je glas
  • Veel ijsblokjes

Extra's

  • Karamelsiroop
  • Vanillesiroop
  • Kokossiroop

Instructies
 

Instructies

  • Neem een mooi glas en vul dit eerst tot de rand met ijsblokjes.
  • Giet hierover je melk.
  • Top als laatste met de espresso en eventueel met een siroop naar keuze.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.