Rabarber cheesecake

Was de rabarber en snijd in stukjes. Doe de rabarber, samen met de kaneelstokjes, plakjes gember, steranijs en een snufje zout in een pan met dikke bodem, met een klein beetje water. Blijf goed roeren zodat het niet verbrand maar rustig zacht word.

Laat 5 tot 10 minuten pruttelen tot de rabarber zacht is en roer de honing erdoor. Laat de rabarbercompote helemaal afkoelen en haal de kaneelstokjes, gember en steranijs er uit.

Smelt de boter. Maal de koekjes in de keukenmachine fijn en meng de gesmolten boter erdoor. Druk het koekmengsel plat in de onderkant van een springvorm.

Week de gelatineblaadjes in koud water.

rabarber cheesecake 2 2

Klop de roomkaas op met 200 ml slagroom en suiker.

Verwarm de overige 200 ml slagroom in een pannetje, knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in de warme room. Roer goed door zodat er geen klontjes zijn.

Spatel de warme gelatine-room door het roomkaasmengsel.

Smeer een laagje afgekoelde rabarbercompote op je taartbodem.

Meng het roomkaasmengsel met ongeveer 200 ml rabarbercompote giet dat er bovenop.

Laat de taart opstijven in de koelkast, ongeveer 4 uur. Garneer met nog wat rabarbercompote of grotere stukjes rabarber.


rabarber cheesecake
Totale tijd4 uur 30 minuten

Rabarber cheesecake recept

4.50 van 100 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

12 portie(s)

Bodem

  • 200 gr koekjes
  • 80 gr boter

Roomkaasmengsel

  • 400 gr roomkaas
  • 400 ml slagroom
  • 50 gr suiker
  • 3 blaadjes gelatine

Rabarbercompote

  • 1 bos rabarber 750 gr
  • 2 el honing
  • 2 stuks steranijs
  • 40 gr gember ongeschild in plakjes
  • 2 kaneelstokjes

Bereidingswijze: 

  • Was de rabarber en snijd in stukjes. Doe de rabarber, samen met de kaneelstokjes, plakjes gember, steranijs en een snufje zout in een pan met dikke bodem, met een klein beetje water. Blijf goed roeren zodat het niet verbrand maar rustig zacht word.
  • Laat 5 tot 10 minuten pruttelen tot de rabarber zacht is en roer de honing erdoor. Laat de rabarbercompote helemaal afkoelen en haal de kaneelstokjes, gember en steranijs er uit.
  • Smelt de boter. Maal de koekjes in de keukenmachine fijn en meng de gesmolten boter erdoor. Druk het koekmengsel plat in de onderkant van een springvorm.
  • Week de gelatineblaadjes in koud water.
  • Klop de roomkaas op met 200 ml slagroom en suiker.
  • Verwarm de overige 200 ml slagroom in een pannetje, knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in de warme room. Roer goed door zodat er geen klontjes zijn.
  • Spatel de warme gelatine-room door het roomkaasmengsel.
  • Smeer een laagje afgekoelde rabarbercompote op je taartbodem.
  • Meng het roomkaasmengsel met ongeveer 200 ml rabarbercompote giet dat er bovenop.
  • Laat de taart opstijven in de koelkast, ongeveer 4 uur. Garneer met nog wat rabarbercompote of grotere stukjes rabarber.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.