Rabarber-aardbeiencrumble

Aardbeiencrumble

Crumble is een verrukkelijk dessert waarbij fruit wordt getopt met boterig, zacht en toch ook krokant kruimeldeeg. Het is al een eeuwenoud recept, en valt vaak bij iedereen in de smaak. Je maakt de crumble van ingrediënten die je hoogst waarschijnlijk wel in de kast heb staan, namelijk: bloem, suiker, boter – en dan uiteraard het fruit. Lekker eenvoudig!

Vandaag ik maak ik een crumble van rabarber en aardbeien. Serveer het met wat vanillevla, of geniet van de crumble op zichzelf.  

Tip: maak deze aardbeiencrumble niet in een te grote ovenschaal. Voor het beste eindresultaat gebruik je namelijk een kleine ovenschaal zodat de laag niet te dun wordt. 

Rabarber 

Ondanks dat je in een crumble vooral fruit verwerkt, gebruik ik voor deze variant ook rabarber. Deze friszure groente wordt vaak in compote en desserts gebruikt. Het lijkt erg op fruit, maar het is en blijft toch echt een groente. Rabarber komt in verschillende kleuren. Hoe groener, hoe zuurder. Voor dit lekkere zoete gerecht, zou ik dus voor rode rabarber kiezen. 

Ben jij door deze aardbeiencrumble nou helemaal fan van crumble recepten? Maak dan ook eens havermoutcrumble

Rabarber-aardbeiencrumble

Rabarber-aardbeiencrumble
Totale tijd50 minuten

Rabarber-aardbeiencrumble

4.48 van 23 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 personen
  • 75 g bloem
  • 40 g amandelmeel
  • 75 g rietsuiker
  • snuf fijn zout
  • 75 g koude boter in blokjes
  • 400 g rabarber in stukjes van 3 cm
  • 250 g aardbeien grote gehalveerd
  • vanillevla optioneel voor erbij

Bereidingswijze: 

  • Meng de bloem, het amandelmeel, de helft van de rietsuiker en het zout in een mengkom. Wrijf de koude boter met koude handen er snel doorheen (of meng het geheel in een keukenmachine). Zet het kruimelbeslag in de vriezer.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de rabarber en aardbei in een niet al te grote ovenschaal zodat de fruitlaag niet al te dun wordt. Strooi er de rest van de rietsuiker overheen en hussel.
  • Strooi de kruimellaag gelijkmatig over de fruitlaag en bak de crumble 30 minuten in de oven. Serveer indien gewenst met vanillevla.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.