Pumpkin spice cinnamon rolls

Pumpkin spice  

Als er één geur en smaak is die je direct in de herfstmodus brengt, dan is het wel pumpkin spice. Deze magische kruidenmix is dé geheime kracht achter veel van je favoriete herfstgerechten, zoals pumpkin pie, lattes en natuurlijk mijn heerlijke pumpkin cinnamon rolls. Maar wat zit er nou precies in die mix en waarom zijn we er zo dol op?  

Pumpkin spice is een mix van verschillende warme specerijen, en hoewel de naam doet vermoeden dat er pompoen in zit, draait het eigenlijk om de perfecte balans van kaneel, nootmuskaat, gember, kruidnagel en soms piment. Deze kruiden zorgen samen voor een warme, zoete en licht pittige smaak die perfect past bij alles wat met de herfst te maken heeft. Denk aan het gevoel van een zachte deken om je heen, de geur van versgevallen bladeren en een gezellige avond op de bank. Dat is wat pumpkin spice voor je doet, maar dan in een hap. 

Het resultaat?

Fluffy, smeuïge cinnamon rolls met die heerlijke warme smaken van pompoen, kaneel en sinaasappel. De knapperige pistachenoten en de zalige roomkaas-topping maken het helemaal af. Perfect voor bij een kop thee op een herfstige dag of als feestelijk ontbijtje.

Dus, waar wacht je nog op? Aan de bak en genieten maar!

Cinnabuns miljuschka
Totale tijd40 minuten

Pumpkin spice cinnamon rolls

Nog geen beoordelingen
Pin recept Printen

Ingrediënten

8 porties
  • 150 gr pompoenblokjes
  • 1 sinaasappel
  • 100 gr bruine suiker
  • 1 el pumpkin spice kruiden
  • 1 rol croissantdeeg
  • 50 gr roomkaas
  • 25 gr poedersuiker
  • 4 el melk
  • 1 tl vanille-extract
  • 50 gr pistachenoten
  • 75 gr boter
  • 3 el honing

Bereidingswijze: 

  • Verwarm de oven voor op 180 °C (hetelucht 160°C). Bekleed de bakvorm met bakpapier.
  • Doe de pompoenblokjes in een steelpan en doe er zoveel water bij dat ze voor de helft onder staan. Zet de deksel op de pan, breng aan de kook en kook in ca. 20 minuten gaar. Giet af, doe de blokjes terug in de pan en laat, zonder deksel nog 5 minuten uitstomen.
  • Boen ondertussen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil. Pureer de pompoen glad met een staafmixer en meng er de sinaasappelrasp, bruine suiker, pumpkin spice kruiden en een snuf zout door.
  • Rol het croissantdeeg uit en bestrijk met het pompoen-mengsel. Rol het deeg strak, vanaf de korte kant, op. Snijd het met een scherp mes in 8 gelijke stukken.
  • Leg de rolletjes in een bakvorm, dicht tegen elkaar aan. Bak de cinnamon rolls voor ca. 20 minuten in de oven, tot ze goudbruin zijn.
  • Roer ondertussen de roomkaas, poedersuiker, melk en vanille-extract door elkaar tot een smeuïge massa. Hak de pistachenoten fijn. Smelt de boter samen met de honing in een steelpan.
  • Bestrijk de rolls, meteen als ze uit de oven komen, met het honing-boter mengsel. Laat 10 minuten afkoelen in de vorm.
  • Besmeer de pumpkin rolls met het roomkaasmengsel en bestrooi met de pistachenoten.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.