Pruimentijd
Of je nu wil genieten van een verse pruim als tussendoortje of aan de slag wilt gaan met het maken van een heerlijke pruimenwijn, pruimenjam of pruimentaart – het kan allemaal! Het fijne aan dit product, is dat het van mijn eigen Hollandse bodem komt. Pruimen kunnen immers prima in Nederland groeien. De vruchten zijn rijp vanaf juli tot september. Dus je hebt nog even om deze zoetsappige vruchten lokaal in te slaan.

Ultieme zoetheid
De zoetheid van pruimen combineert perfect met de krokante korst van een versgebakken warme taart. Ook gaan ze goed samen met smaakmakers zoals vanille. Voor dit recept gebruik ik vanille-extract. Je kunt natuurlijk ook verse vanille gebruiken, dat maakt het nog lekkerder dan het al is. De taart is vrij makkelijk om te maken. Je bent maximaal een half uurtje bezig het maken van de taart, daarna hoeft deze alleen nog maar in de oven.


Pruimentaart
Ingrediënten
- 115 gr roomboter
- 150 gr suiker
- 2 middelgrote eieren
- 1 tl vanille-extract
- 200 gr bloem
- snuf zout
- 12 gehalveerde pruimen zonder pit (24 halfjes)
- busje poedersuiker
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de springvorm, met doorsnede van 20 cm, in.
- Roer in een kom de boter en suiker door elkaar. Roer vervolgens het vanille-extract en de eieren er doorheen. Voeg de bloem en het zout toe en roer tot het is opgenomen. Doe het beslag in de cakevorm en verdeel gelijkmatig.
- Leg de pruimen met de gesneden kant naar beneden op het beslag. Werk af met suiker.
- Bak de pruimentaart 1 uur of totdat deze goudbruin is. Laat hierna afkoelen en serveer met een lekkere laag poedersuiker.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.