Pompoen-ijs met kardemom

Pompoen-ijs maken zonder ijsmachine 

Soms heb je gewoon even geen zin om naar de ijssalon te gaan, maar heb je wel ontzettend veel zin in een romig ijsje. Wist je dat zelf ijs maken hartstikke makkelijk is? Voor dit recept heb je ook geen ijsmachine nodig, wat het nog makkelijker maakt. De truc hiervoor is het gebruik van gecondenseerde (kokos)melk. Deze melk is gesuikerd, wat er voor zorgt dat het ijs bij een lage temperatuur hard wordt. Daarnaast is deze melk erg vet. Dit samen zorgt voor romig ijs, met weinig tot bijna geen ijskristallen. Je mixt alle ingrediënten door elkaar en zet de bak vervolgens in de vriezer. Tussendoor even een paar keer doorroeren en klaar is Kees!

Ben jij net als ik dol op ijs? Dan wil jij mijn artikel met de 14 leukste weetjes over ijs zeker lezen. 

Pompoen-ijs met kardemom

Kardemom 

Kardemom is een kruidachtige plant, uit het zuiden van India. Het is familie van de gember en heeft een zoetige, scherpe geur. De smaak van deze peultjes is fris en citrus-achtig. Kardemom is dan ook een verrassende touch voor zoete gerechten, zoals dit heerlijke pompoen-ijs. 

Oefening baart kunst 

In de ijssalon kijk ik altijd mijn ogen uit. Niet alleen door al het lekkers, maar ze zijn zo behendig en scheppen altijd mooie bollen. Met de ijsschep van WMF krijg je dit thuis ook voor elkaar!

Pompoen-ijs met kardemom
Totale tijd8 uur 25 minuten

Pompoen-ijs met kardemom

5 van 8 stemmen
Pin recept Printen

Benodigdheden

  • staafmixer
  • vijzel

Ingrediënten

6 personen
  • 150 gram pompoenblokjes zonder schil
  • 4 kardemompeulen
  • 150 ml gecondenseerde kokosmelk
  • 200 ml slagroom
  • 2-4 el kristalsuiker

Bereidingswijze: 

  • Doe de pompoenblokjes met een klein laagje water in een steelpan. Zet het deksel op de pan en stoof in 15 minuten gaar. Pureer met een staafmixer tot een gladde puree.
  • Haal de zaadjes uit de kardemompeulen en wrijf in een vijzel fijn.
  • Meng de pompoenpuree met de gecondenseerde kokosmelk, slagroom en kardemom. Proef en voeg eventueel extra suiker toe. Meng goed door en doe in een bak met deksel. Zet in de vriezer en roer elk uur even door. Laat minstens 8 uur vriezen.
  • Lekker met karamelsaus en een wafeltje.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.