Perzik-kruimeltaart: een makkelijke fruitcrumble

Perzik doet het altijd goed in gebak. En dat blijkt weer in deze lekkere perzik-kruimeltaart die je in een halfuurtje op tafel tovert.

Perzik: een fluwelen parel 

Zoet en aromatisch van smaak. De perzik met zijn fluwelen schil is heerlijk om zo uit de hand te eten, maar je kunt deze ook verwerken in vele gerechten: zoals deze perzik-kruimeltaart. Maar je kunt de perzik natuurlijk ook perfect toevoegen aan een salade, of grillen voor een dessert

Soms zie je ook ‘kale’ perziken liggen, deze noemen wij nectarines. Ze zijn eigenlijk hetzelfde – op de harige schil na. De nectarine kun je uiteraard ook in dit soort zoete (en hartige!) gerechten verwerken. 

Tip: bewaar perziken altijd buiten de koelkast, want anders worden ze snel melig. Ook raad ik je aan om ze niet te lang te laten liggen. Vers zijn ze toch echt het lekkerst!

Ook lekker om te maken: mijn recept voor bruschetta met geitenkaas, perzik en walnoot

Nog meer smaak in deze perzik-kruimeltaart

Aan de vulling van deze perzik-kruimeltaart voeg ik vliesbloesemsiroop toe. Deze siroop maak ik vaak zelf en zorgt simpelweg gewoon voor nog meer smaak aan je gerecht. Wil je de siroop ook graag zelf maken? Kijk dan eens bij mijn recept en maak zelf vlierbloesemsiroop

Dit recept maakte ik voor mijn bakprogramma Bak met Miljuschka op 24Kitchen.

PERZIK KRUIMELTAART2
Totale tijd35 minuten

Perzik-kruimeltaart

4.10 van 20 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

10 personen

Kruimeldeeg

  • 100 g koude boter
  • 100 g kristalsuiker
  • 1 snufje zout
  • 200 g bloem
  • 3 g kaneel

Vulling

  • 12 perziken
  • 1 tl citroensap
  • 1 el kaneel
  • 1 el suiker
  • 3 el vlierbloesemsiroop gekocht of zelfgemaakt (recept staat op Miljuschka.nl)

Bereidingswijze: 

Kruimeldeeg

  • Begin met het voorverwarmen van de oven. Zet deze op 180˚C.
  • Neem nu een grote kom en meng hierin de boter, de suiker en het zout. Meng dit voor ongeveer een 1 minuut en voeg dan de bloem en de kaneel toe. Dit kneed je nog eens door elkaar. Je wilt kruimels krijgen. Hoe langer je mixt des te groter de kruimels worden, doordat het meer gaat klonteren. Fijne kruimels is hier het lekkerste! Niet te lang dus.

Vulling

  • Voor de vulling begin je met het schoonmaken van de perziken. Schil ze, verwijder de pit en snij de perziken in niet al te grote blokjes. Neem nu een kom en voeg hierin de perziken samen met het citroensap, de suiker, de vlierbloesemsiroop en de kaneel.
  • Als het goed verdeeld is stort je dit over in de klaarstaande (ingevette) ovenschaal. Verdeel nu je kruimels over de perziken in een gelijkmatige laag. Een beetje meer her en der geeft niet. Dat maakt de kruimellaag extra lekker. 
  • Schuif de ovenschaal in de oven en bak de taart voor ongeveer 15-20 minuten. Als de kruimels mooi goudbruin gekleurd zijn is de taart klaar.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

PERZIK KRUIMELTAART2

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.