Penne met geroosterde bloemkool

Pasta en bloemkool is misschien een combinatie waar je niet meteen aan denkt, maar rooster de bloemkool en meng het met gekookte penne. Voeg daar dan nog wat romigs aan toe zoals wat crème fraîche, en je hebt een topgerecht te pakken. Heerlijk voor doordeweeks. En nog redelijk snel ook, deze penne!

Mmm, geroosterde bloemkool

Is het je ook wel eens opgevallen dat veel groentes veel lekkerder worden wanneer je ze roostert? Neem nu tomaten. Die worden heerlijk zoet als je even roostert in de oven. Of paprika. Of – zoals hier met de penne met geroosterde bloemkool – de bloemkool.

Nu hou ik enorm van bloemkool. Ik vind het een van de meest veelzijdige groentes die er zijn. Je kunt het roosteren, koken, pureren (ideale vervanger ook voor bijvoorbeeld aardappelpuree), je kunt het serveren als een bloemkool steak, je kunt hem vullen…. de lijst is eindeloos lang!

Penne bij de geroosterde bloemkool

Ik maakte hier het gerecht met penne pasta, maar je kunt er natuurlijk ook elleboogjes pasta voor gebruiken. Wil je weten welke pasta geschikt is voor welk gerecht? Check dan hier wat voor pasta soorten er allemaal zijn.

Penne met geroosterde bloemkool 5

Penne met geroosterde bloemkool
Totale tijd30 minuten

Penne met geroosterde bloemkool

4.40 van 133 stemmen
Opslaan Printen

Ingrediƫnten

4 portie(s)

Ingrediƫnten

  • 600 gr bloemkool
  • 2-3 el olijfolie
  • 3 teentjes knoflook gehakt
  • ½ tl rode chiliflakes
  • ½ tl zeezout
  • Pasta
  • 300 gr penne
  • 2 teentjes knoflook
  • ¼ tl chiliflakes
  • 2 el olijfolie
  • 100 gr Parmezaanse kaas snippers
  • 2 el geroosterde pijnboompitjes
  • 2 el verse peterselie gehakt
Uniekaas display miljuschka

Bereidingswijze: 

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220˚C.
  • Neem een grote bakplaat en verdeel hier de bloemkoolroosjes overheen. Besprenkel met de olijfolie, chiliflakes en het zeezout en verdeel de teentjes knoflook over de plaat. Zet in de oven voor een minuut of 10, roer dan even goed om en zet weer terug voor nog eens 10 minuten of tot gaar en goudbruin.
  • Na de eerste 10 minuten ga je aan de slag met je pasta. Kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente.
  • Giet af en zet apart.
  • Verhit een grote koekenpan of hapjespan met de olijfolie en bak hierin de knoflook aan. Voeg de pasta, de geroosterde bloemkoolroosjes, de chiliflakes, kaassnippers en geroosterde pijnboompitjes toe en meng alles goed door en bak het even op.
  • Serveer met de verse peterselie erover en extra kaassnippers.
Uniekaas display miljuschka tosti
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Meer over Miljuschka
Makkelijk met Miljuschka kookboek makkelijke recepten
Mijn kookboek

Makkelijk met Miljuschka

Vraag jij je ook wel eens af waar je de tijd vandaan moet halen om te koken? Nou ik wel! Ik ken de ratrace van het dagelijks leven, waardoor het avondeten er vaak even snel tussendoor piept.

In Makkelijk met Miljuschka ontdek je de magie van koken met minimale moeite en maximale smaak.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.