Penne met broccoli en chorizo-notenkruim

En nog beter: bijna alles voor de vulling van deze penne met broccoli maak je, in verschillende simpele stappen, in één pan. Alleen de pasta kook je in een andere kookpan tot al dente.

Penne met broccoli: hij kan ook vega!

Wil je deze penne met broccoli liever vegetarisch eten? Vervang de chorizo door vegetarisch gehakt of vegetarische speckjes.

Probeer ook eens deze penne met geroosterde bloemkool

Penne met broccoli en chorizo-notenkruim
Penne met broccoli en chorizo-notenkruim
Totale tijd25 minuten

Penne met broccoli en chorizo-notenkruim

4.52 van 62 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 personen
  • 125 g chorizoworst in kleine blokjes
  • 30 g panko (Japans broodkruim)
  • 2 el fijngehakte noten naar keuze bijv. hazel- of walnoten
  • olijfolie
  • 350 g penne
  • 400 g broccoliroosjes kleiner gesneden
  • 2 tenen knoflook in dunne plakjes
  • flinke snuf cayennepeper
  • rasp en sap van 1 citroen
  • 3 el Parmezaan + eventueel extra
  • zwarte peper

Bereidingswijze: 

  • Bak de chorizo in een droge antiaanbakpan op middelhoog vuur in een minuut of 4 knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier en veeg de pan schoon.
  • Bak de panko en noten in de schoongeveegde pan met een scheutje olie in 5 minuten goudbruin. Doe in een kommetje, de pan heb je zo weer nodig.
  • Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente.
  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in de pan en roerbak de broccoliroosjes 5 minuten op hoog vuur. De roosjes mogen iets bruin worden. Draai het vuur helemaal omlaag. Voeg de knoflook, cayennepeper en 4 eetlepels water toe en dek de pan af met een deksel. Laat 4 minuten stomen.
  • Roer de uitgebakken chorizo, de citroenrasp en de Parmezaanse kaas door het afgekoelde panko-mengsel. Breng op smaak met peper.
  • Giet de penne af en vang daarbij een soeplepel kookvocht op.
  • Doe de pasta en het opgevangen kookvocht terug in de pan. Voeg de broccoli en het citroensap toe en zet 2 minuten op middelhoog vuur tot het vocht iets is ingekookt. Verdeel over kommen en bestrooi met het noten-chorizokruim.
  • Serveer eventueel met nog extra Parmezaanse kaas.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 498kcalKoolhydraten: 78gProteine: 22gVet: 11gVerzadigde vetten: 4gCholesterol: 22mgNatrium: 527mgKalium: 543mgVezels: 6gSuiker: 5gVitamine A: 858IUVitamine C: 90mgCalcium: 127mgIJzer: 3mg
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.