En nog beter: bijna alles voor de vulling van deze penne met broccoli maak je, in verschillende simpele stappen, in één pan. Alleen de pasta kook je in een andere kookpan tot al dente.
Penne met broccoli: hij kan ook vega!
Wil je deze penne met broccoli liever vegetarisch eten? Vervang de chorizo door vegetarisch gehakt of vegetarische speckjes.
Probeer ook eens deze penne met geroosterde bloemkool


Penne met broccoli en chorizo-notenkruim
Ingrediënten
- 125 g chorizoworst in kleine blokjes
- 30 g panko (Japans broodkruim)
- 2 el fijngehakte noten naar keuze bijv. hazel- of walnoten
- olijfolie
- 350 g penne
- 400 g broccoliroosjes kleiner gesneden
- 2 tenen knoflook in dunne plakjes
- flinke snuf cayennepeper
- rasp en sap van 1 citroen
- 3 el Parmezaan + eventueel extra
- zwarte peper
Bereidingswijze:
- Bak de chorizo in een droge antiaanbakpan op middelhoog vuur in een minuut of 4 knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier en veeg de pan schoon.
- Bak de panko en noten in de schoongeveegde pan met een scheutje olie in 5 minuten goudbruin. Doe in een kommetje, de pan heb je zo weer nodig.
- Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente.
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in de pan en roerbak de broccoliroosjes 5 minuten op hoog vuur. De roosjes mogen iets bruin worden. Draai het vuur helemaal omlaag. Voeg de knoflook, cayennepeper en 4 eetlepels water toe en dek de pan af met een deksel. Laat 4 minuten stomen.
- Roer de uitgebakken chorizo, de citroenrasp en de Parmezaanse kaas door het afgekoelde panko-mengsel. Breng op smaak met peper.
- Giet de penne af en vang daarbij een soeplepel kookvocht op.
- Doe de pasta en het opgevangen kookvocht terug in de pan. Voeg de broccoli en het citroensap toe en zet 2 minuten op middelhoog vuur tot het vocht iets is ingekookt. Verdeel over kommen en bestrooi met het noten-chorizokruim.
- Serveer eventueel met nog extra Parmezaanse kaas.
Voedingswaarde per portie

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.