Snelle pastasalade
Als het lekker warm weer is of – eerlijk – eigenlijk altijd wel; vind ik een pastasalade een goede uitkomst om een snelle maaltijd op tafel te zetten. In dit geval zijn de meeste ingrediĆ«nten ook nog uit de voorraadkast dus ideaal als je ineens eters over de vloer krijgt bijvoorbeeld.
De asperges zijn vers, maar heb je die niet in huis, dan kun je hier bijvoorbeeld ook prima doperwten gebruiken. Check ook meteen even het artikel over de items die ik altijd op voorraad heb!

Pastasalade deluxe, met artisjok, ansjovis en crunch
Weet je wat deze pastasalade zo bijzonder maakt? Het zijn die kleine smaakbommetjes. De artisjokken geven ām iets hartigs en zacht-romigs, terwijl de ansjovisdressing zorgt voor een lekkere umami-knal (niet bang zijn, zelfs als je normaal geen ansjovisfan bent: deze dressing is life!). Gooi daar nog wat krokante croutons of noten overheen en je hebt een pastasalade die gewoon restaurantwaardig smaakt. Maar dan dus lekker thuis. Op je eigen balkon, in je chill-outfit.
Waarom pastasalade altijd een goed idee is
Pastasalade is zoān gerecht dat je gewoon standaard in je repertoire moet hebben. Makkelijk, voedzaam, en ideaal voor dagen waarop je geen zin hebt om uren in de keuken te staan, maar wĆ©l iets op tafel wil zetten dat indruk maakt. Of je ām nou meeneemt naar het park, serveert bij een zomerse BBQ of gewoon eet op de bank in je pyjama: een goede pastasalade maakt altijd gelukkig. En deze variant met artisjok en ansjovisdressing? Die is net even anders dan je standaard pesto-mozzarella combo. Bomvol smaak, een tikje ziltig, fris Ć©n romig. Alles wat je wil.

Pastasalade met artisjok en ansjovis dressing
Ingrediƫnten
Ingrediƫnten
- 250 gr pasta fussili of penne
- 1 blikje artisjokharten 200 gr uitlekgewicht
- 1 rode ui gesnipperd
- 60 gr zwarte olijven in ringetjes
- 100 gr zongedroogde tomaatjes op olie gehakt
- 100 gr mozzarella of kleine mozzarella bolletjes
- 4 takjes basilicum gehakt
- 50 ml olijfolie
- 1 bosje groene asperges in stukken, gekookt
Dressing
- 1 blikje ansjovis
- 2 el olie
- 2 el azijn
- Peper en zout
Bereidingswijze:
Instructies
- Kook de pasta in ruim kokend water met zout beetgaar. Giet af en laat uitlekken.
- Meng de afgekoelde pasta met de artisjokharten, de rode, zongedroogde tomaatjes en de mozzarella. Doe de olijven erdoor en de gekookte asperges.
- Voor de dressing hak je de ansjovis heel klein en dit meng je met de olie en azijn. Breng op smaak met peper en zout.
- Meng de dressing door de salade en serveer met de basilicum eroverheen.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.
Meer over Miljuschka