Snelle pastasalade
Als het lekker warm weer is of – eerlijk – eigenlijk altijd wel; vind ik een pastasalade een goede uitkomst om een snelle maaltijd op tafel te zetten. In dit geval zijn de meeste ingrediënten ook nog uit de voorraadkast dus ideaal als je ineens eters over de vloer krijgt bijvoorbeeld.
De asperges zijn vers, maar heb je die niet in huis, dan kun je hier bijvoorbeeld ook prima doperwten gebruiken. Check ook meteen even het artikel over de items die ik altijd op voorraad heb!

Pastasalade met artisjok en ansjovis dressing
Ingrediënten
Ingrediënten
- 250 gr pasta fussili of penne
- 1 blikje artisjokharten 200 gr uitlekgewicht
- 1 rode ui gesnipperd
- 60 gr zwarte olijven in ringetjes
- 100 gr zongedroogde tomaatjes op olie gehakt
- 100 gr mozzarella of kleine mozzarella bolletjes
- 4 takjes basilicum gehakt
- 50 ml olijfolie
- 1 bosje groene asperges in stukken, gekookt
Dressing
- 1 blikje ansjovis
- 2 el olie
- 2 el azijn
- Peper en zout
Bereidingswijze:
Instructies
- Kook de pasta in ruim kokend water met zout beetgaar. Giet af en laat uitlekken.
- Meng de afgekoelde pasta met de artisjokharten, de rode, zongedroogde tomaatjes en de mozzarella. Doe de olijven erdoor en de gekookte asperges.
- Voor de dressing hak je de ansjovis heel klein en dit meng je met de olie en azijn. Breng op smaak met peper en zout.
- Meng de dressing door de salade en serveer met de basilicum eroverheen.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.