Pastasalade met artisjok en ansjovis dressing

Snelle pastasalade

Als het lekker warm weer is of – eerlijk – eigenlijk altijd wel; vind ik een pastasalade een goede uitkomst om een snelle maaltijd op tafel te zetten. In dit geval zijn de meeste ingrediënten ook nog uit de voorraadkast dus ideaal als je ineens eters over de vloer krijgt bijvoorbeeld.

De asperges zijn vers, maar heb je die niet in huis, dan kun je hier bijvoorbeeld ook prima doperwten gebruiken. Check ook meteen even het artikel over de items die ik altijd op voorraad heb!

Pastasalade met artisjok
Totale tijd20 minuten

Pastasalade met artisjok en ansjovis dressing

4.43 van 14 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 portie(s)

Ingrediënten

  • 250 gr pasta fussili of penne
  • 1 blikje artisjokharten 200 gr uitlekgewicht
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 60 gr zwarte olijven in ringetjes
  • 100 gr zongedroogde tomaatjes op olie gehakt
  • 100 gr mozzarella of kleine mozzarella bolletjes
  • 4 takjes basilicum gehakt
  • 50 ml olijfolie
  • 1 bosje groene asperges in stukken, gekookt

Dressing

  • 1 blikje ansjovis
  • 2 el olie
  • 2 el azijn
  • Peper en zout

Bereidingswijze: 

Instructies

  • Kook de pasta in ruim kokend water met zout beetgaar. Giet af en laat uitlekken.
  • Meng de afgekoelde pasta met de artisjokharten, de rode, zongedroogde tomaatjes en de mozzarella. Doe de olijven erdoor en de gekookte asperges.
  • Voor de dressing hak je de ansjovis heel klein en dit meng je met de olie en azijn. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng de dressing door de salade en serveer met de basilicum eroverheen.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.