Pasta ovenschotel met tonijn, peultjes en kastanjechampignons
Tonijn met geraspte kaas? Jazeker! Denk maar aan een tuna melt, een populair broodje waarin tonijn met gesmolten kaas wordt gecombineerd. Lijkt het je een beetje apart? Dan wil ik je toch vragen om het een keer te proberen. Je kunt het natuurlijk weglaten, maar dat lekkere bruine krokante korstje is echt een aanrader!
Check hier al mijn recepten met pasta.


Pasta ovenschotel met tonijn, peultjes en kastanjechampignons
Ingrediënten
- 300 g gedroogde pasta bijv. penne, farfalle of rigatoni
- 200 g peultjes
- 200 g kastanjechampignons in plakjes
- olijfolie
- 60 g boter
- 2 el bloem
- 500 ml melk
- 125 g geraspte belegen kaas
- 1 groot blikje tonijnstukken in water 400 g, uitgelekt
- zeezoutvlokken en peper
- 30 g panko
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 °C (hetelucht 160 °C). Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking net beetgaar – houd de kortst gegeven kooktijd aan. Giet af.
- Roerbak de peultjes en plakjes kastanjechampignon 5 minuten in een scheutje olijfolie.
- Smelt de boter in een steelpan. Roer de bloem erdoor en bak 1 minuut mee. Giet geleidelijk de melk bij de roux en verwarm 5 minuten al kloppend tot het geheel indikt tot sausdikte. Haal van het vuur en roer er 100 gram van de geraspte belegen kaas door.
- Doe de pasta, kaassaus, peultjes en champignons in een mengkom. Vlok de tonijn boven de kom in stukjes en schep alles door elkaar. Breng op smaak met zeezoutvlokken en peper.
- Stort in een grote ovenschaal, verdeel gelijkmatig over het oppervlak en bestrooi met de rest van de geraspte belegen kaas en de panko. Bak de pasta ovenschotel 15 minuten in de oven.
Voedingswaarde per portie

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.