Gezonde pasta met spinazie en tomaat

Spaghetti

Voor deze pasta met spinazie en tomaat gebruikte ik spaghetti. Maar je kunt het ook prima eten met elke andere soort pasta. Ik maak op die manier vaak restjes op. Ik heb soms een la vol met allemaal aangebroken soorten pasta. Dus gebruik gewoon wat je voorhanden hebt.

Vind je de pasta met spinazie nu te ‘droog’ zonder saus, dan kun je er goed een neutrale tomatensaus aan toevoegen of een eetlepeltje pesto erdoor doen. 

Er gaat veel spinazie in dit recept en je denkt misschien; hoe krijg ik die 300 gr spinazie in hemelsnaam in de pan? Spinazie slinkt enorm., dus doe het eventueel in gedeeltes.

Als variatie is het ook erg lekker om dit eens te maken met boerenkool in plaats van spinazie.

pasta met spinazie en tomaat
Totale tijd25 minuten

Pasta met spinazie en tomaat

4.26 van 81 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

2 portie(s)
  • 100 gr (volkoren) spaghetti
  • 1 rode ui
  • 300 gr spinazie
  • 200 gr mager rundergehakt
  • peper en zout
  • 1 el Italiaanse kruiden gedroogd
  • 100 gr kerstomaatjes door midden
  • geraspte kaas om te serveren

Bereidingswijze: 

  • Zet een pot met ruim water op en doe hier zout in.
  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en zet apart.
  • Snij de rode ui in ringetjes.
  • Verhit een koekenpan met wat olijfolie en bak hierin de ui glazig. Voeg het gehakt toe en bak dit rul en gaar.
  • Voeg de italiaanse kruiden plus peper en zout naar smaak toe.
  • Als het gehakt gaar is voeg je de spinazie toe. Doe dit eventueel in gedeeltes als de spinazie teveel is voor de pan. Het slinkt snel genoeg.
  • Als laatste voeg je de kerstomaatjes toe en deze bak je even mee.
  • Voeg de spaghetti toe en warm even door. Serveer met wat geraspte kaas.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.