Diner recepten

Pasta met spinazie en tomaat

Samenvatting

  • Voorbereiden 10 minuten
  • Bereiden 15 minuten
  • Aantal personen 2

Ingredienten

100 gr spaghetti

1 rode ui

300 gr spinazie

200 gr gehakt, mager rundergehakt

peper en zout

1 el Italiaanse kruiden, gedroogd

100 gr kerstomaatjes, door midden

Geraspte kaas om te serveren

Sharing is caring!

pasta met spinazie en tomaat

Makkelijke pasta met spinazie en tomaat

Dat ik fan ben van pasta wisten jullie natuurlijk allang. Sterker nog, te oordelen aan de populairste recepten zijn jullie ook fan van mijn pasta bolognese en van de pasta met broccoli uit de oven. Vandaag pasta met spinazie en tomaat.

Dit is ook weer een heerlijk en makkelijk recept om te maken als snelle avondmaaltijd.

Spaghetti

Voor deze pasta met spinazie en tomaat gebruikte ik spaghetti. Maar je kunt het ook prima eten met elke andere soort pasta. Ik maak op die manier vaak restjes op. Ik heb soms een la vol met allemaal aangebroken soorten pasta. Dus gebruik gewoon wat je voorhanden hebt.

Vind je de pasta nu te ‘droog’ zonder saus, dan kun je er goed een neutrale tomatensaus aan toevoegen of een eetlepeltje pesto erdoor doen.

De tomatensaus is dan nul extra punten, de pesto daarentegen heeft wel punten dus hou daar rekening mee.

Er gaat veel spinazie in dit recept en je denkt misschien; hoe krijg ik die 300 gr spinazie in hemelsnaam in de pan? Spinazie slinkt enorm dus doe het eventueel in gedeeltes.

Als variatie is het ook erg lekker om dit eens te maken met boerenkool in plaats van spinazie.

pasta met spinazie en tomaat

Makkelijke spaghetti met gehakt, spinazie en tomaat

Aantal personen: 2
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten

Zonder de kaas is de spaghetti 12 ww punten

Ingrediënten

  • 100 gr spaghetti
  • 1 rode ui
  • 300 gr spinazie
  • 200 gr gehakt, mager rundergehakt
  • peper en zout
  • 1 el Italiaanse kruiden, gedroogd
  • 100 gr kerstomaatjes, door midden
  • Geraspte kaas om te serveren

Instructies

  1. Zet een pot met ruim water op en doe hier zout in.
  2. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en zet apart.
  3. Snij de rode ui in ringetjes.
  4. Verhit een koekenpan met wat olijfolie en bak hierin de ui glazig. Voeg het gehakt toe en bak dit rul en gaar.
  5. Voeg de italiaanse kruiden plus peper en zout naar smaak toe.
  6. Als het gehakt gaar is voeg je de spinazie toe. Doe dit eventueel in gedeeltes als de spinazie teveel is voor de pan. Het slinkt snel genoeg.
  7. Als laatste voeg je de kerstomaatjes toe en deze bak je even mee.
  8. Voeg de spaghetti toe en warm even door. Serveer met wat geraspte kaas.

Nog meer lekkers